Makelaar meijer

3 Dingen die je nooit moet vergeten als je gaat verhuizen

Geplaatst op

Het is niet eenvoudig om van je woonplaats naar een andere stad te verhuizen. Naast het fysiek verhuizen van je meubels en al je andere bezittingen, moet je ook zorgen voor het papierwerk. Om je zoveel mogelijk te ontzorgen hebben we een checklist opgesteld met dingen die je absoluut niet moet vergeten als je gaat verhuizen.

Zorg voor goede sortering en de juiste labels

De eerste stap voor een soepele verhuizing van jouw waardevolle spullen is het juist labelen van deze spullen. Je vergeet namelijk snel in welke doos je spullen hebt zitten als je deze niet goed labelt. Het is simpel, maar wordt alsnog te vaak vergeten. Etiketteer je dozen altijd met stevige post-its, speciale stickers, of gebruik een markeerstift met de naam van de kamer waarin ze bij het uitladen moeten worden geplaatst en wat er in de doos zit. Markeer elke doos met breekbare voorwerpen duidelijk, want dit zorgt ervoor dat degene die de doos verplaatst extra voorzichtig is bij het laden en lossen uit de vrachtwagen. Als laatste tip is het verstandig om alles wat voorrang heeft met ‘eerst uitpakken’ te markeren.

Neem een verhuisbedrijf in overweging

Een verhuizing neemt veel tijd in beslag, ondanks dat we er soms wat te licht over denken. Het is fysiek hard werken en kan je ook mentaal op een gegeven moment vermoeid maken. Zeker bij gezinnen kan het raadzaam zijn om een extern bedrijf in te huren om te ondersteunen bij de verhuizing. Omdat het vrij veel tijd kost om te verhuizen, bespaar je veel tijd en stress door zo’n verhuisbedrijf. Bovendien verminder je hierdoor het risico op schade (omdat ze verzekerd zijn). Voorbeeld: bij Trust Verhuizingen zijn alle goederen die worden ingeladen door het verhuisbedrijf volledig verzekerd. Bij een eventueel defect, krijg je dus alle schade vergoed.

Verhuis niet op vrijdagen

Probeer het verhuizen te plannen op andere dagen dan vrijdag. Vrijdagen zijn traditioneel drukker bij verhuizers dan andere dagen in de week. Ondanks dat het je misschien een dag minder vrij vragen kost op je werk, is het vaak beter om toch de maandag, dinsdag of woensdag te kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat er altijd wel een verhuizer beschikbaar is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden