Makelaar meijer

3 klusjes in het huis die je elk jaar moet uitvoeren

Geplaatst op

Niet iedereen denkt er altijd aan, maar je moet ook je woning goed onderhouden. Vaak wordt dit vergeten en dan kom je uiteindelijk voor problemen te staan. Vaak zijn dit de klusjes waarvan mensen niet door hebben dat ze moeten gebeuren, omdat ze niet opvallen. Daarom hebben wij hieronder 3 klusjes waarvan je toch moet overwegen ze jaarlijks uit te voeren.

Ontkalken van je leidingen

Kalk zit in het water en veroorzaakt kalkaanslag in je leidingen en apparaten. Door het verdampen van het water kan bijvoorbeeld zelfs een witte laag overblijven in je douche of wasbak. Maar daarnaast zit het ook in je wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat. Daarom is het goed een keer per jaar al je leidingen en apparaten te ontkalken. Weet je niet hoe dit moet, kijk dan even bij wasmachine ontkalken met een ontkalker.

Ontluchten van je CV

Het ontluchten van je Cv-ketel is een klusje wat je prima zelf kunt uitvoeren. Voor het ontluchten heb je alleen een ontluchtingssleutel, doekje en een dweil nodig. Voor het ontluchten moet je de Cv-installatie uitzetten, waarbij je eerst de thermosstaat uit moet zetten. Je begint met ontluchten op de begane grond en werkt je weg naar boven. Na het ontluchten moet je nog even de druk controleren, welke tussen de 1,5 en 2 bar moet zijn. Is de druk lager dan 1,5 bar dan moet je de Cv-ketel bijvullen.

Controleren van de dakgoot

De dakgoot voert al het water af tijdens de regen. Het is belangrijk regelmatig te controleren of deze niet verstopt zit met blaadjes, mos en takjes. Wanneer je de dakgoot niet goed schoon en vrij houdt kan door zure regen en verzuring van de bladresten de goot beschadigen. Daarnaast kan het ook zijn, dat het water niet goed wordt afgevoerd en er uiteindelijk lekkages ontstaan. Door deze lekkages kan water je woning binnen komen en flinke schade aanrichten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden