Makelaar meijer

3 onderhoudstips voor je nieuwe oudere woning

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning, dan zijn er verschillende projecten beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld jezelf inschrijven voor een nieuwbouwproject maar ja, dan kan het misschien nog wel eventjes duren voordat je er uiteindelijk in kunt trekken. Aan de andere kant zijn er ook woningen waar misschien nog wel een hoop aan moet gebeuren, maar ja, deze staan wel weer op de perfecte plek en in de juiste omgeving. Mocht je een dergelijke woning overwegen, dan geven we je hier graag een aantal tips voor wat betreft het woningonderhoud waar je het eerste mee kunt beginnen bij een oudere woning.

1 dakpannen vervangen

Het dak van de woning wordt voortdurend blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden die effect hebben op de levensduur van het dak als geheel en specifieke dakpannen in het bijzonder. De brandende zonneschijn in de hete zomermaanden en de regen, de wind en soms zelfs sneeuw op andere momenten in het jaar. Dit betekent dat, zeker wanneer de woning al wat ouder is, er misschien een paar dakpannen toe zijn aan vervanging. Onze eerste tip is dan ook om zo snel mogelijk je dakpannen te laten vervangen.

2 Een nieuw likje verf of behangen

De muren van de woning zijn niet alleen belangrijk als het gaat om het behouden van de structurele integriteit, maar het is ook van belang om ervoor te zorgen dat je woning er mooi uitziet. Er bestaat een goede kans dat de oudere woning wel een likje verf of een mooi nieuw behang kan gebruiken. Je ziet de muren van je woning een groot deel van de dag, dus het is wel zo prettig als deze er goed uitzien!

3 Tuinonderhoud

Ook bij een oudere woning is de kans groot dat er al een langere tijd niet veel meer aan de tuin is gedaan. De plannen van de vorige bewoners om de tuin op de schop te nemen, zijn immers nooit uitgevoerd. Daarom is het aan jou, de nieuwe bewoner, om de handen uit de mouwen te steken en hiermee aan de slag te gaan. Er zijn verschillende tuinmannen en bedrijven waar je terecht kunt om het werk te laten doen. Je kunt er daarentegen ook voor kiezen om het zelf te doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden