Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning. Samen met deze nieuwe woning krijg jij ook een hoop nieuwe verantwoordelijkheden bij. Als enige woningeigenaar Ben je in je eentje verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van je woning. Dat betekent dus ook dat het van belang is dat je weet welke delen van je woning je regelmatig dient te controleren. Om de boel wat eenvoudiger te maken hebben we voor je een lijst opgesteld met drie tips waar je op kunt letten wanneer je onderhoud wil doen aan je woning. 

Controleer je rookmelders en brandmelders 

Ook in je nieuwe woning staat veiligheid voorop. Wil je graag veilig voelen en daarom is het belangrijk dat je je voorbereid op mogelijke brand. Een eenvoudige manier om dit te doen is door rookmelders of brandmelders te laten plaatsen als je deze e-mail hebt ge├»nstalleerd is het wel van belang dat je deze regelmatig controleert op hun functioneren. Als een brandmelder namelijk geen alarm geeft wil je liever dat je daarachter komt tijdens een periodieke check dan wanneer het erop aankomt. 

Controleer je cv ketel

Wanneer je zonder warm water zit dan weet je dat het te laat is. Er is een goede kans dat je cv-ketel het nu niet meer doet. Dat is een scenario waar je natuurlijk liever niet in terecht komt! Er is een eenvoudige manier om dit te voorkomen, namelijk door regelmatig je cv-ketel te controleren. Je kunt dit misschien zelf doen, maar het is beter om een professional de te laten doen. Er zijn veel bedrijven waar je terecht kunt voor goed en adequaat cv ketel onderhoud en een reparatie Indien dit nodig is. 

Ventilatiesystemen

Elke woning die vandaag de dag wordt gebouwd, heeft een zeker ventilatiesysteem. Een van de meest moderne nieuwe systemen dat steeds vaker wordt geïmplementeerd is een recirculatie systeem waarbij de oude, vuile lucht wordt opgezogen. wordt gereinigd door middel van een filter en vervolgens weer terug de woning in wordt gelaten. Op die manier heb je altijd gezonde en frisse lucht in je woning.