Wanneer je gaat verhuizen kan dit een droom zijn die uitkomt, maar dit kan ook een nachtmerrie zijn wanneer je niet weet hoe je het moet aanpakken. Daarom geven wij in deze blog 3 tips voor het verhuizen.

Opruimen

Als je weet wanneer je gaat verhuizen, is het een goed idee om je (nu nog) huidige woning goed te gaan opruimen. Het is fijn om hier goed de tijd voor te nemen, ook al duurt het nog een half jaar. Het is belangrijk om op tijd wat verhuisdozen aan te schaffen zodat je op tijd kunt beginnen. Wanneer je begint met het opruimen is het een goed idee om bijvoorbeeld bij de zolder of kelder te beginnen, hierna kan je rustig alle ruimtes af. Spullen die al jaren niet meer worden gebruikt, zou je weg kunnen gooien. Waarom zou je allemaal spullen meenemen die toch niet worden gebruikt? Je zou de spullen op marktplaats kunnen zetten of kunnen doneren aan een goed doel. Spullen die wel bewaard moeten blijven kan je alvast in dozen plaatsen met een duidelijke omschrijving. 

Planning

Voor het verhuizen is een goede planning heel belangrijk. Ga je bijvoorbeeld nog verbouwen of klussen? Begin bijvoorbeeld ook op tijd met het uitzoeken van je interieur. Er zijn genoeg apps en woonbladen waar je inspiratie uit op kunt doen. Het is belangrijk dat je vroeg begint met het uitzoeken van de keuken, badkamer, vloeren en meubels. Zo kan je een goede planning maken en rekening houden met de levertijden. Op deze manier wordt ook duidelijk wat je wel en niet moet verhuizen. 

Spullen inpakken

Na het opruimen zou je alvast wat spullen kunnen inpakken die je de komende weken niet nodig hebt. Wanneer het zover is om je spullen te verhuizen ga je hierbij dan opzoek naar een verhuisbedrijf amsterdam of ga je op zoek naar een ander vervoer voor je spullen? Wanneer er nog veel aan het huis gedaan moet worden, dan is het moment dat je de sleutel ontvangt de start hiervoor. Het is dan fijn om nog in je oude huis te kunnen verblijven zo heb je de tijd om later de laatste spullen te verhuizen.