Een tuin is fantastisch. Je hebt lekker een eigen plekkie om lekker buiten te zitten en in de zomer ´s avonds even af te koelen. Ook is een tuin perfect voor het geven van feestjes en om visite te ontvangen. Naast alle voordelen die een tuin meebrengt, heeft het ook wat nadelen. Een tuin moet onderhouden worden. Het onkruid tussen de tegels en tussen je bloementjes gaat helaas niet vanzelf weg. Maar je kunt het jezelf wel een stuk makkelijker maken! Namelijk door het kiezen en laten aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin. Betekent dit dat je alleen maar tegels in je tuin moet neerleggen? Zeker niet! Lees hieronder onze tips. 

Houd je tuin overzichtelijk

Richt je tuin zo in dat je het overzicht bewaard. Door je tuin op te delen in delen en deze op een andere manier te ‘vullen’ deel je het onderhouden van je tuin ook op. Onze tip is om je 1/3 van je tuin te bestraten. Leuke, mooie tegels vind je bijvoorbeeld op www.onlinebestrating.nl. 2/3 deel van je tuin kun je dan ‘groen’ maken. Door onderhoudsvriendelijke bomen, planten en bloemen te planten. 

Grind is perfect voor je tuin

In tegenstelling met tegels, is grind waterdoorlatend, waardoor je na een hoosbui geen blijvende plassen in je tuin hebt liggen. Het water wordt meteen netjes afgevoerd. Daarnaast is onkruid tussen het grind zo weg. Het enige wat je hoeft te doen is het grind af en toe is los te harken. Oké we geven eerlijk toe dat het leggen van grind nog wel een hele klus is, maar als het eenmaal in je tuin ligt is het erg onderhoudsvriendelijk. 

Ga voor groepen met planten

100 verschillende soorten bloemen en plantjes hebben ook allemaal hun eigen ‘onderhoud’ nodig. Om voor enkele bloemen en planten te gaan en deze groepen van dezelfde plant bij elkaar te planten kun je deze in een keer op dezelfde manier onderhouden. Scheelt je erg veel tijd, geld en gedoe!