Ben je van plan om je huis en tuin te renoveren? Voor zo een grote klus raden we sterk aan een goede en betrouwbare aannemer in te schakelen. Een aannemer is verantwoordelijk voor het hele project, van het maken van de planning, het regelen van alle (bouw)vergunningen tot aan het aansturen van werklui, zoals schilders, hoveniers, installateurs enzovoort. Doordat een aannemer zoveel taken op zich neemt, is het echt aan te raden een aannemer te vinden die goed is. Een aannemer kan een klus maken of breken. 

Gebruik eens in eerste instantie je netwerk

Je zal vast niet de enige zijn die een huis laat verbouwen. Vraag daarom in je netwerk bij vrienden, familie, buren en collega’s of zij een goede aannemer kunnen aanbevelen. Let erop dat een aannemer die goed werk heeft afgeleverd bij je netwerk, geen echte garantie geeft, dat het bij jou ook allemaal goed zal verlopen. Maar het geeft je zeker veel meer zekerheid dan wanneer je een aannemer aanneemt die geheel onbekend is. 

Kijk of de aannemer is aangesloten bij een keurmerk

Het kan gebeuren dat je huidige aannemer tijdens de bouw failliet gaat en niet meer in staat is het project af te maken. Dan ben je – wanneer de aannemer een keurmerk heeft – ervan verzekerd dat een andere aannemer de klus overneemt. Kijk bijvoorbeeld naar de volgende keurmerken: Bouwgarant, SWK, Woningborg. Je kunt ook nog nagaan of de aannemer is aangesloten bij de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw, waardoor je nog meer houvast en zekerheid krijgt. 

Ga voor een aannemer uit je eigen regio

Woon je bijvoorbeeld in Amstelveen? Ga dan voor een aannemer in Amstelveen. Doordat de aannemer in de buurt woont en of werkt, kan hij of zij niet plotseling van de radar verdwijnen zonder dat daar mensen uit de buurt achter komen. De aannemer heeft dus echt zijn reputatie hoog te houden, vooral in regio waar de meeste klanten wonen en het kantoor gevestigd is.