Makelaar meijer

3D scan gebouw laten maken

Geplaatst op

Een 3D scan is erg handig om te gebruiken voor diverse bouwprojecten. Deze scanners gaan namelijk erg nauwkeurig te werk en bieden veel mogelijkheden, zo kun je gebruik maken van 3D modellen of tekeningen. Lees hier meer over de voordelen van deze apparatuur voor gebouwen, hoe het exact werkt en aan welke kosten je moet denken.

Voordelen 3D scan gebouw

Een 3D scan gebouw is ideaal als je jezelf wil voorzien van nauwkeurige digitale data. Ben je bijvoorbeeld van plan om onderhoud te plegen of te verbouwen? Dan is het handig om partijen die hieraan meewerken een 3D model te kunnen laten zien, zo heeft iedereen correcte informatie en een duidelijk overzicht van het plan. De scans kun je downloaden en doorsturen of laten modelleren. Het voordeel van een 3D scan is dat je het maar één keer hoeft te laten doen. Vervolgens wordt alle data opgeslagen en hoef je in principe niet meer terug naar de plek. Dit scheelt een hoop tijd.

Hoe werkt 3D scannen?

Om een 3D scan van een gebouw te maken heb je een scanner nodig. Er zijn verschillende apparaten die dit kunnen, allerlei formaten en merken. Dit apparaat meet in enkele seconden een geheel oppervlak op, zoals een huis inclusief grond. De scanner ziet miljoenen meetpunten, dit wordt omgezet naar digitale data in een pointcloud. Door middel van software kun je een tekening of model laten maken, ook de kleuren kunnen worden meegenomen. 

Kosten

Het aanschaffen van een 3D scanner is erg duur, dit kan oplopen tot wel €250.000. Zoek je naar 3D scan gebouw mogelijkheden? Dan zul je waarschijnlijk maar eenmalig gebruik hoeven te maken van de scanner en is het niet waard om hierin te investeren. Daarom kun je beter een bedrijf inhuren die beschikt over deze scanners, hierbij betaal je vaak een uurtarief. 

Conclusie

Kies voor een 3D scan gebouw en je zult profiteren van de voordelen, erg handig als je met meerdere partijen werkt die allemaal nauwkeurige informatie nodig hebben. Je kunt hier het beste iemand voor inhuren die beschikt over de juiste apparatuur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden