Wanneer je een nieuwe vloer wilt uitkiezen, is het handig om alle opties te overwegen. Daarom noemen wij in deze blog 4 redenen om te kiezen voor een laminaatvloer! 

Geschikt voor elke ruimte

Doordat een laminaatvloer geschikt is voor elke ruimte zou je deze dus ook in de badkamer en keuken kunnen leggen. Deze laminaatvloeren zijn waterbestendig en hebben vaak een extra beschermende laag. Het naadloze kliksysteem, voorkomt dat vuil en stof zich kan ophopen tussen de planken, dit is natuurlijk ideaal voor een kinderkamer. Je zou zelfs een hele trap kunnen bekleden met laminaat. 

Supersterk

Wanneer je een goede vloer hebt uitgekozen is deze uitzonderlijk sterk, het laminaat is dan ook duurzaam en slijtvast. De vloeren zijn zowel bestand tegen krassen, spelende kinderen, punt- en naaldhakken, zware vallende voorwerpen en schroeiplekken. Wanneer je water morst, is dit geen probleem. Wanneer je het vocht gewoon zo snel mogelijk afneemt krijgt het geen kans om in te trekken. Als jouw vloer een goede beschermlaag heeft, hoef je ook niet bang te zijn voor verkleuring. 

Makkelijk te onderhouden

Het onderhoud van een laminaat is  zeer gemakkelijk en vraagt weinig van je tijd. Regelmatig stofzuigen en dweilen is dan ook voldoende. Doordat vuil niet in het laminaat kan trekken, is het een zeer hygiënische vloer. Zo’n vloer is ook een goede keuze voor je gezondheid. In tegenstelling tot tapijten neemt laminaat almere geen stof en huisstofmijt op. Doordat laminaat zo gemakkelijk vrij is te houden van stof, is het voor mensen met een stofallergie een hele goede optie!

Grote variatie 

Laminaat is verkrijgbaar in oneindig veel verschillende kleuren en stijlen. Wil je laminaat met een donkere tint of een meer natuurlijke kleur? Jouw wensen zitten er gegarandeerd bij! Doordat elke houtsoort kan worden nagebootst, is de keuze enorm. Daarnaast is laminaat tegenwoordig ook verkrijgbaar in een tegelvorm.