Nederland is een welvarend land, waarin men vrij is om te gaan en staan waar hij of zij wil. Toch zijn er nog veel mensen die moeten rondkomen van een minimumloon en daardoor goed op de centen moeten letten. Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te besparen, zoals het doen van boodschappen bij goedkopere supermarkten en minder onnodige uitgaven doen zoals dure apparatuur. Daarnaast zijn er nog veel meer opties om geld te besparen die minder voor de hand liggen. Daarom geven we je in dit blog een aantal waardevolle tips om bakken met geld te besparen, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. 

Energiekosten

Een huis brengt een aantal vaste kosten met zich mee, waaronder de huur maar ook kosten voor het gas, water en licht dat je verbruikt. Deze drie elementen zijn weliswaar noodzakelijk om fatsoenlijk te leven, maar zijn ook zeer eenvoudig aan te passen om zo kosten te verminderen. Afhankelijk van de staat van jouw woning en het seizoen, is het verstandig om de verwarming het grootste gedeelte van het jaar uit te schakelen. In plaats van het aanzetten van de verwarming, raden we je aan om een extra dikke deken te pakken. Dit zorgt niet alleen voor lagere kosten aan het eind van het jaar, maar ook voor een knusse sfeer. Daarnaast is het verstandig om niet langer dan twee minuten te douchen. Ook dit zorgt ervoor dat er flink wat kosten bespaard worden en levert je ook nog eens tijdswinst op. 

Tweedehands meubilair

Heb je een nieuwe woning gevonden en ben je druk bezig om alles in te richten? Neem eens een kijkje op Marktplaats of bezoek een van de vele tweedehands winkels. Het zal je verbazen wat voor soort meubels mensen voor een lage prijs verkopen of zelfs gratis weggeven. Wanneer je goed zoekt, zal je meubels vinden die nog in zeer goede staat zijn, zoals een bank of salontafel. Op die manier bespaar je veel geld, dat je vervolgens ergens anders voor kunt gebruiken. 

Oud meubilair nieuw leven inblazen

Is jouw interieur wel aan vernieuwing toe omdat je bank, tafel of stoelen beschadigd of vies zijn? Voordat je alles naar de stort brengt, is het verstandig om te kijken of je anderen blij kunt maken met jouw meubilair. Op die manier kun je een leuk extraatje verdienen en maak je ook nog eens anderen blij. Bovendien is veel meubilair te repareren of reinigen, waardoor het zonde is om de meubels direct weg te gooien. Zo kun je bijvoorbeeld jouw tapijt reinigen, waardoor hij er weer zo goed als nieuw uit komt te zien.