Bedden bestaan er in vele verschillende soorten en maten, zo kun je ook een opklapbed aanschaffen. Ideaal voor kleine ruimtes of wanneer je het bed niet dagelijks nodig hebt. Ook hotels maken vaak gebruik van opklap- of vouwbedden om van een tweepersoonskamer bijvoorbeeld een driepersoonskamer te maken. Een opklapbed is veilig en in tegenstelling tot een bedbank is het bed gewoon voorzien van een latten- of spiraalbodem en een matras. Dus nog comfortabel ook! Een opklapbed kopen? Dat kan gemakkelijk online! 

  1. Opklapbedden zijn in vele maten beschikbaar

Een opklapbed hoeft niet per se een eenpersoonsbed te zijn, er zijn ook tweepersoons opklapbedden verkrijgbaar. Je kunt vaak gewoon kiezen tussen een tweepersoons opklapbed van 140 x 200 cm, 160 x 200 cm en 180 x 200 cm. Daarnaast kies je of je het bed verticaal wilt uitklappen of horizontaal. Dit is niet alleen afhankelijk van je voorkeur, maar ook van de beschikbare ruimte. Ook eenpersoons opklapbedden zijn verkrijgbaar als verticalen of horizontalen variant. 

  1. Ruimtebesparend

Wanneer je een opklapbed hebt staat je bed niet altijd volop in de weg, je klapt het bed uit wanneer je hem nodig hebt. Dit is vooral ideaal voor bijvoorbeeld een logeerkamer. Wanneer er iemand blijft slapen klap je het bed uit en wanneer je geen slaper hebt, kun je de kamer bijvoorbeeld gewoon alleen gebruiken als kantoor. Het enige nadeel van een opklapbed is dat je wanneer je het bed uitklapt weer ruimte moet maken voor het bed.  

  1. Comfortabel

Doordat er bij een opklapbed gewoon een latten- of spiraalbodem en een matras aanwezig is, slaapt het bed erg comfortabel.  

  1. Opgeruimd

Een bed – vooral een onopgemaakt bed – maakt de kamer al snel erg rommelig. Met een opklapbed heb je hier geen last van, omdat hij vaak niet zichtbaar is!