Makelaar meijer

4 voordelen van het inzetten van een vastgoedbeheerder

Geplaatst op

Door het inhuren van een professionele vastgoedbeheerder vergroot je je huurinvestering. Veel ervaren vastgoedbeleggers zijn het erover eens dat het werken met een goed beheerderbedrijf erg fijn is. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen te vinden van verhuurders die met vastgoedbeheerders werken:

Hoogwaardige huurders

Het screenen van huurders kan een complex proces zijn en als je niet voldoende ervaring hebt in de vastgoedsector en kan het zijn dat je een slechte huurder kiest. Het grootste probleem met slechte huurders is dat het vrij moeilijk is om ze uiteindelijk weer uit je woning te krijgen. Goede vastgoedbeheerders hebben een betrouwbaar en gecontroleerd screeningsproces dat hen helpt bij het selecteren van goede en betrouwbare huurders die:

 • Voor een lange termijn huren
 • De huur op tijd betaalt
 • Minder problemen veroorzaken
 • Goed omgaan met de woning, om ‘slijtage’ te voorkomen

Een vastgoedbeheerder die al een lange tijd actief is, heeft al duizenden aanvragen van huurders gezien en herkennen slechte huurders sneller. Als je een beheermaatschappij de huurdersscreening laat uitvoeren, vermijdt je ook huuroplichterij die gericht is op vastgoedeigenaren. Bovendien zorg je ervoor dat je niet te maken krijgt met tijdrovende discriminatiezaken. Het vermijden van slechte huurders, rechtszaken en oplichting is veruit een van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een professionele vastgoedbeheerder.

Minder juridische problemen

Ervaren verhuurders zijn zich bewust van het feit dat één slechte huurder veel financiële en juridische hoofdbrekens kan veroorzaken. Een kwalitatief hoogstaande vastgoedbeheerder, zoals immohaege heeft veel kennis in huis over het juridisch beheren van vastgoed en kan je beschermen tegen mogelijke rechtszaken en kwetsbaarheden. In Nederland gelden er een aantal wetten die van invloed kunnen zijn op een verhuurder. Daarnaast geldt de federale wet, die de volgende punten bevat:

 • -Screening van huurders
 • -Eigendomsvoorwaarden en veiligheid
 • -Uitzettingen van huurders
 • -Eenheidsinspecties
 • -Ondertekening en beëindiging van huurovereenkomsten
 • -Verzamelen en afhandelen van huur en waarborgsommen

Als je een rechtszaak vermijdt door het inhuren van een specialist, zal het geld dat je bespaart meer dan voldoende zijn om de kosten van de vastgoedbeheerder te betalen. Daarnaast verspil je geen tijd en energie.

Kortere periodes van leegstand

Een professionele vastgoedbeheerder helpt je met onderstaande zaken, om te voorkomen dat je pand langdurig leeg staat:

 1. Bereid de woningen voor op de verhuur – Een vastgoedbeheerder weet precies welke cosmetische verbeteringen er aan de woningen moeten worden aangebracht om jouw inkomsten te maximaliseren.
 2. Bepaalt de optimale huurprijs – Als je de huurprijs te hoog instelt, kan het lang duren om huurders te vinden. Met een te lage huurprijs verlies je elke maand geld. Het is cruciaal om de juiste prijs te bepalen, om dit te doen is kennis nodig van de lokale vastgoedmarkt, gegevens over vergelijkbare eenheden en toegang tot professionele huurtarieven.
 3. Effectieve marketing van jouw woning – Geschoolde vastgoedbeheerders hebben gedurende hun hele carrière talrijke advertenties geschreven en weten wat en waar ze moeten adverteren om snel veel kandidaten te vinden.

Efficiëntere huurinzameling

Een vastgoedbeheerder houdt de maandelijkse huurinkomsten bij en neemt ‘actie’ als de huurder niet op tijd betaalt. De volgende werkzaamheden richt de vastgoedbeheerder nog meer uit op financieel gebied:

 • -Facturatie
 • -Het monitoren van huurachterstanden
 • -Het verrichten van betalingen
 • -Doorgeven van de jaarlijkse huurverhoging
 • -Het uitsturen van rapportages
 • -Het sturen van aanmaningen en incasso’s

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden