De keuze voor een nieuwe woning is een enorm belangrijke.  Als je gaat verhuizen wil je op een locatie zitten die aan alles voldoet én in een huis waar je nog jaren kunt genieten. Apeldoorn is de afgelopen jaren een plaats die erg goed scoort onder de bewoners op woongenot en locatie. In deze blog hebben we 5 redenen op een rijtje gezet waarom Apeldoorn zo geliefd is.

Apeldoorn is een stad met de sfeer van een gezellig dorp

Voor veel mensen is het belangrijk om in een ‘gezellige’ omgeving te wonen, maar ze willen niet achteraf zitten. Vrij vertaald houdt dit in dat ze graag alle faciliteiten hebben van een grote stad, zoals winkels en horecagelegenheden, maar de gezelligheid van een dorp. Het drukke van een Amsterdam of Rotterdam is iets wat daar niet bij past. Apeldoorn daarentegen voldoet precies aan die beschrijving.

Winkelgelegenheid in overvloed

Om te beginnen bij de kwaliteiten van Apeldoorn die je verwacht van een stad met ruim 160.000 inwoners: er zijn voldoende winkels in de binnenstad, waardoor je in dat opzicht niets tekort komt. Het CBS heeft in 2013 onderzoek gedaan naar de variatie van het winkelaanbod in diverse steden en Apeldoorn kwam daarbij als één na beste uit de test (achter Haarlem).

Er is altijd wat te doen

Bovenstaande titel wordt natuurlijk vaker genoemd in een lijstje met redenen om ergens te gaan wonen en dat is in Apeldoorn niet anders. Met tientallen evenementen en festivals hoef je je als Apeldoorner echt niet te vervelen. Ook hier komt het dorpse karakter bij bepaalde evenementen weer naar boven.

Vergeet de horeca niet

Ook voor leuke horecagelegenheden hoef je in Apeldoorn niet ver te zoeken. Er zijn tientallen restaurants, cafés en foodfestivals in hartje Apeldoorn. Zeker in het centrum hebben ze terrassen genoeg, waar je in de zomer heerlijk buiten kunt zitten, zoals rondom het raadhuis. 

Geniet van de groene natuur

Een ander belangrijk punt van mensen die in een stad wonen of willen wonen, is de aanwezigheid van natuur om de hoek. Apeldoorn is wat dat betreft een uitstekende keuze omdat er voldoende stadsparken aanwezig zijn én de stad enorm dichtbij de Veluwe ligt. Ideaal om even helemaal tot rust te komen en van de natuur te genieten.

Ben je overtuigd?

Mocht je na het lezen van deze blog overtuigd zijn en op zoek zijn naar een woning in Apeldoorn, dan doe je er goed aan om een makelaar in Apeldoorn in te schakelen. Zeker in de huidige woningmarkt gaat het hard met de verkoop van woningen en zonder een makelaar met kennis van de regio en connecties om woningen snel onder jouw aandacht te brengen kan het lastiger zijn om je droomhuis te vinden.