Makelaar meijer

5 tips om je kamers of huis AirBnB-proof te maken

Geplaatst op

Voor veel mensen zijn particuliere verhuurwebsites als AirBnB een uitkomst gebleken om wat extra’s te verdienen. Vooral mensen die in of dichtbij populaire steden voor toeristen wonen, zoals Amsterdam, is het een eenvoudige en goede manier om extra inkomsten te genereren. Het enige wat je in principe nodig hebt is een ongebruikte kamer die je geschikt maakt voor verhuur. Maar hoe zorg je nu precies dat je een kamer aantrekkelijk maakt voor potentiële huurders? Onderstaande tips zijn een uitstekend begin.

Slaapplaatsen zijn het belangrijkste

Wat is het eerste waar mensen op filteren bij het vinden van een geschikte plek om te huren? Uiteraard de locatie, maar daarnaast het benodigd aantal slaapplaatsen. Als je maar één kamer hebt om te verhuren ligt het voor de hand om maar 2 slaapplaatsen aan te bieden. Door creatief om te gaan met de inrichting en de ruimte kun je eenvoudig meer slaapplaatsen creëren. Kies in plaats van normale banken voor bedsystemen die zowel een bank als een (tweepersoons-)bed zijn. Zo vergroot je in een keer je potentiële afzetmarkt.

Beveilig de slaapgedeeltes

Dit is vooral belangrijk bij het verhuren van een enkele kamer in het huis. Gasten willen zich veilig voelen en zonder zorgen spullen kunnen achterlaten in de kamers. Dat betekent dat een investering in een goed (digitaa) slot op de kamer zo goed als een noodzaak is.

Zorg voor een voorraad essentiële benodigdheden

Hoewel nergens staat dat het verplicht, is het gebruikelijk dat de verhuurder zorgt voor standaard spullen als toiletpapier, shampoo, tandpasta, ontbijt etc. Dit is een manier om wat extra service te bieden en het aantrekkelijk te maken voor bezoekers om bij jou te gaan huren. Uiteraard kun je dit doorberekenen in de prijs!

Hou de kamer schoon

Huurders verwachten dat ze in een schone kamer arriveren, zoals dat normaal ook in een hotel is. Als particulier verhuurder ben je vaak zelf aangewezen op het schoonmaken van de kamer. Zorg daarom voor drie zaken:

  • Goede schoonmaakspullen om de kamer na verhuur weer tip-top in orde te maken voor de volgende gasten
  • Minstens een dag tussen het vertrek van de oude huurders en de aankomst van de nieuwe. Je wil zeker weten dat het schoon is, om klachten en slechte reviews te voorkomen.
  • Wees voorzichtig met de aankleding; het liefst weinig spullen die lastig schoon te krijgen zijn of makkelijk kapot gaan.

Manage de verwachtingen van potentiële huurders

Op de pagina van je kamer of woning is het belangrijk dat je opvalt tussen de andere aanbieders. Zorg daarom dat je zo specifiek mogelijk vertelt wat je kamer te bieden heeft. Van de aanwezige apparaten en etenswaren tot de afstand naar populaire highlights. Maar let op! Probeer niet mensen voor de gek te houden en zaken te beloven die je niet waar kunt maken. Dat leidt uiteindelijk tot slechte reviews en dus minder klanten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden