Het kopen van een nieuwe woning is een bijzonder moment en wordt gevolgd door nog meer leuke momenten. Zo is het tijd om de woning helemaal naar jouw eigen smaak in te richten om helemaal jouw eigen thuis te creëren. Helaas blijft het niet enkel en alleen bij de leuke dingen zoals het bepalen van het in- en exterieur, maar zul je ook moeten nadenken over de beveiliging van het nieuwe huis. Toch is het van groot belang om goed over beveiliging na te denken en ervoor te zorgen dat jij de inbrekers een stap voor bent. In dit blog helpen we je door middel van 5 tips een goed eind op weg om jouw nieuwe woning goed te beveiligen.

1.      Zorg voor voldoende licht

Een van de belangrijkste tips om inbrekers te weren, is het gebruik van voldoende licht. Inbrekers en overige criminelen staan namelijk niet graag in de schijnwerpers en willen zo onopvallend mogelijk hun slag slaan. Door zowel binnen als buiten gebruik te maken van voldoende licht, schrik je de inbrekers af en zullen zij minder snel én minder eenvoudig toeslaan. Plaats bijvoorbeeld verlichting in uw voor- en achtertuin, langs paden en in de buurt van ingangen naar uw woning of garage. Om het energieverbruik te verminderen én tegelijkertijd een schrikeffect te creëren bij de inbreker, raden we je aan om gebruik te maken van verlichting met een bewegingssensor.

2.      Een goed beveiligingssysteem

Wellicht een inkoppertje maar zeker van grote waarde voor het creëren van een veilig gevoel in je eigen woning, het aanschaffen van een goed beveiligingssysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van beveiligingscamera’s en het aanbrengen van extra beveiligde sloten. Naast beveiligingssystemen die ervoor zorgen dat de kans van slagen voor inbrekers geminimaliseerd wordt, is het ook goed om uw woning te beveiligen tegen brand. Het aanbrengen van koolmonoxide- en rookmelders zorgt voor een veilig gevoel en waarschuwt uw voortijdig.

3.      Hekwerken en poorten

Inbrekers en andere criminelen gaan zeer geraffineerd te werk maar kiezen uiteindelijk toch vaak de gemakkelijkere opties. Het plaatsen van hekwerken en poorten rondom uw woning, zorgt ervoor dat inbrekers minder eenvoudig binnenraken. Daarnaast zullen inbrekers minder snel een poging wagen wanneer zij geconfronteerd worden met een woning die omheind is met hekwerken en poorten. Naast een stukje veiligheid brengt hekwerk en een poort een mooie uitstraling van uw nieuwe huis.

4.      Vermijd verstopplekken voor inbrekers

In het verlengde van het zorgen voor voldoende licht rond én in uw woning, doet u er eveneens goed aan om na te denken over de begroeiing in uw voor- en achtertuin. Dichte begroeiing zien inbrekers namelijk als mooie beschutting om onopvallend te werk te gaan. Zorg er dus voor dat u met name hoge bomen, dichtbij ramen, laat verwijderen. Kies voornamelijk voor kleinere struikgewassen en planten.