Makelaar meijer

Alles wat je moet doen direct nadat je een huis hebt gekocht

Geplaatst op

Veel mensen die net een huis hebben gekocht, hebben het gevoel dat ze een marathon gelopen hebben. Zeker mensen die voor het eerst een woning hebben gekocht. En hoewel dit inderdaad een hele grote stap is, begint daar het echte werk pas. In deze blog geven we een overzicht van alles dat er moet gebeuren net nadat je een huis hebt gekocht.

Schoonmaken en verven

Veel mensen gaan niet alles schoonmaken of verven voordat ze goed en wel gesetteld zijn. Het is het meest efficiënt als je dit juist doet als nog niet alles is ingericht. Het is een stuk makkelijker om een ruimte te schilderen en goed schoon te maken als het vrijwel leeg is. Daarbij voelt een woning meteen meer van jou als je de muren opnieuw geverfd hebt. Tevens kom je misschien punten tegen die extra aandacht vereisen voordat je alle meubels binnen zet. 

Verhuizen

Als je een huis hebt gekocht zul je spullen die in je oude woning had staan moeten verhuizen naar de nieuwe ruimte. Als je je eerste huis hebt gekocht valt het misschien mee en kun je prima alles zelf verhuizen. Heb je wat meer spullen en moet je misschien een nieuwe aanhangwagen kopen? Kijk dan sowieso goed wat er echt mee moet en wat je misschien kunt achterlaten of verkopen. 

Adreswijzigingen doorgeven en verzekeringen regelen

Een belangrijke (maar relatief saaie) stap is het wijzigen van je adresgegevens op alle punten waar dit van belang is. Uiteraard moet je vrienden en familie laten weten waar ze langs kunnen komen, maar ook instanties en je werkgever moeten weten waar je nu woont. Je wil namelijk niet dat je een jaar na de verhuizing nog steeds post op je oude adres moet ophalen! Als je in een andere gemeente bent gaan wonen zul je jezelf ook moeten inschrijven bij de nieuwe gemeente. Daarbij moet je ook de verzekeringen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering. 

Veiligheid en beveiliging

Het laatste punt waar je echt aandacht aan moet besteden zodra je een huis hebt gekocht is de veiligheid en de beveiliging. Denk wat betreft de veiligheid aan zaken als een verbanddoos, werkende rookmelders en koolmonoxidemelders en een noodgevallenkit. Op het gebied van beveiliging is het altijd verstandig om sloten te vervangen of om een alarmsysteem te laten installeren. Je wil dat mensen die nog een sleutel hebben zomaar binnen kunnen komen of dat mensen eenvoudig kunnen inbreken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden