Makelaar meijer

Beton (ciré) in huis

Geplaatst op

Een modern interieur heeft een aantal kenmerkende aspecten die niet zonder reden populair geworden zijn. In plaats van een droge opsomming te geven van de kenmerken van beton ciré, nemen we je mee langs een aantal designtips. Dit doen we om je te inspireren. En dat kan iedereen toch wel zo nu en dan gebruiken, niet waar? Ben jij al bekend met beton ciré? We nemen graag een aantal toepassingen van dit materiaal met je door. Lees snel verder en be creative!

Waar het eerst nog een materiaal was voor de verborgen binnenstructuur en het exterieur van een gebouw, is het tegenwoordig steeds meer opvallende verschijning in het interieur. We hebben het over het eeuwenoude beton. Dit materiaal werd door de Romeinen ontwikkeld en grootschalig (voor die tijd) ingezet voor allerlei bouwprojecten. Ook in de moderne architectuur zien we beton als een belangrijk bouwmateriaal. In de 20ste eeuw had het baksteen als het ware verdrongen als zijnde een cutting edge materiaal. In de loop van de 21ste eeuw zien we het steeds meer in residentiële interieurs naar binnen sluipen in de vorm van designobjecten. Ook op de wanden komt beton steeds vaker op decoratieve wijze voor. Een voorbeeld daarvan is het nu populaire en zeer sfeervolle: beton ciré

Waarom is beton ciré eigenlijk populair? 

Het materiaal beton ciré  straalt een geheel eigen sfeer uit. De looks zijn basis, maar niet kil, omdat er verschillende kleuren in het materiaal aan te brengen zijn. Er bestaat donkere of lichte beton ciré, maar ook pastelkleurige. Op deze manier is het materiaal te gebruiken in een industrieel of minimalistische interieur, maar even zo goed in woningen met een mediterraanse look. Juist deze veelzijdige inzetbaarheid van beton ciré zorgt voor de grote populariteit. Je vindt het onder andere in de: 

  • Badkamer
  • Eetkamer
  • Slaapkamer 
  • Study
  • Slaapkamer

Wil je ook de mogelijkheden voor jouw woning onderzoeken? Laat je dan informeren door een expert op dit gebied. Veel plezier met het inrichten van je woning. Laat beton ciré zijn werk doen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden