Makelaar meijer

Betonplaten in de tuin

Geplaatst op

Betonplaten hebben vele functies. Dat komt omdat het materiaal zoveel goede eigenschappen heeft. Het oppervlak van een betonplaat is perfect plat, daarnaast betaal je niet veel per vierkante meter betonplaat. Een betonplaat wordt wel eens binnen in het huis toegepast maar nog best zelden. Dat komt omdat de plaat van nature best wel kil kan aanvoelen is als hij niet goed wordt opgewarmd. Daarom zie je de betonplaat vaak wel in de tuin. In deze blog gaan we het hebben over hoe je betonplaten kunt toepassen in de tuin voor een nieuwe moderne look.

Oprit

Betonplaten functioneren perfect als oprit. Als je een mooie oprit van je betonplaten oprit wilt maken is het verstandig om 4 rechthoekige betonplaten van ongeveer 2 bij 1 meter in een rechthoek te zetten. Dan laat je een klein beetje ruimte over (zo’n 30 cm) en dat vul je met grind. En dan leg je weer het volgende rechthoekige oppervlak gemaakt van betonplaten. Hiermee bedoelen we dat als je een oprit gaat maken met betonplaten, dat het wel verstandig is om er stukjes te tussen te laten zitten die niet van beton zijn. Uit ervaring kunnen wij namelijk spreken dat als jij een oprit hebt van bijvoorbeeld 10 meter lang en die bestaat alleen maar uit betonplaten, dat dit dan heel saai en eentonig gevoel kan geven, daarnaast geeft het ook een beetje en kil gevoel wat je natuurlijk niet wilt als je lekker thuis komt na een lange dag.

Achtertuin

Het ligt er natuurlijk best wel aan hoe je het achtertuin er momenteel bij ligt en hoe groot hij is, maar een betonplaat kan ook heel mooi staan in de achtertuin. Betonplaten zijn ook perfect voor als je een kampvuurtje in je achtertuin wilt stoken. In de achtertuin kan je wat creatiever zijn met de betonplaten en kun je de platen laten slijpen in een creatieve vorm. Ook hier adviseren we weer om niet veel betonplaat op een gedeelte van je tuin neer te leggen, je moet zeg maar tussen vlakken hebben die of bestaan uit grind of uit gras.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden