Makelaar meijer

De 2 meest voorkomende problemen aan je dak

Geplaatst op

Het is belangrijk dat je je dak eens in de zoveel tijd controleert (of laat controleren), zodat je snel een dakdekker kan inschakelen als er problemen zijn met je dak. Als je dakbedekking problemen negeert, worden de problemen alleen maar erger en kunnen de kosten van het repareren van je dak flink oplopen. Ongeacht hoe oud je dak is, kan er altijd wat mee aan de hand zijn. Hieronder vind je de 5 meest voorkomende problemen aan je dak. 

Gebroken shingles

Het weer kan een ravage aanrichten aan je shingles. Gebroken shingles zijn gemakkelijk te identificeren tijdens een controle. Aangezien shingles de buitenste laag van je dakbedekking vormen en je ontbrekende of verschillende gekleurde vlakken vindt. Bij een stevige wind kunnen losgekomen shingles van je dak af vliegen. Dit kan dus erg gevaarlijk zijn. Laat bijvoorbeeld dakdekker Amsterdam de problemen aan je dak snel verhelpen. 

Verstopte dakgoten

Als je dakgoten verstopt zijn, kan je vaak bladeren uit je dakgoot zien steken. Daarnaast zou je kunnen kijken of er genoeg water uit de regenpijp stroomt als het regent. Dakgoten zijn er uiteraard voor gemaakt om water van je dak weg te laten stromen. Wanneer deze dakgoten verstopt raken, houden ze water tegen. Het gevolg is dat het water op een deel van je dak blijft liggen, dit vergroot de kans dat je dak zal scheuren en er lekkage ontstaat. 

Als je dak lekt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Bovenstaand worden er twee veelvoorkomende problemen beschreven. Het is mogelijk dat de oorzaak van bijvoorbeeld een daklekkage niet zelf kunt vaststellen of je niet comfortabel voelt om het dak op te gaan. Gelukkig zijn er veel dakbedekkingsbedrijven die graag een kijkje nemen op je dak en eventuele problemen oplossen. Zorg ervoor dat je altijd contact op neemt met een expert bij problemen aan je dak. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden