Makelaar meijer

De beste tips om in slaap te vallen

Geplaatst op

Kun je niet in slaap vallen? Een goede nachtrust is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je weer op en top kan functioneren overdag. Een slaapritme dat uit balans is kan ervoor zorgen voor vermoeidheid, minder concentratievermogen en een slechter humeur. Om dit te voorkomen helpen we je graag met onze tips om in slaap te vallen, zodat je van een goede nachtrust kan genieten.

Verlaag de kamertemperatuur

Je hebt vast gemerkt tijdens de warme zomermaanden dat het moeilijker is om in slaap te vallen. De temperatuur heeft invloed op je slaapgedrag. Als je slaapt verlaagt je lichaamstemperatuur. Als je kamer te warm is, dan is het lastig om in slaap te vallen. De ideale kamertemperatuur verschilt per persoon, maar we raden aan om de temperatuur te laten zakken tussen de 15 en 23 graden Celsius.

Matraskeuze

De beste slaappositie vind je op een goed matras. Zorg dat je dus slaapt op een type matras dat goed bij je past. Dit ligt ook heel persoonlijk. De een vindt een zacht matras comfortabel en de ander weer een hard matras. Voor de beste keuze probeer je deze matrassen in Amsterdam uit. Zo vind je gegarandeerd het matras dat bij je past. Lig je dus al lange tijd niet comfortabel in bed? Probeer een nieuw soort matras uit.

Ademhalingstechniek

Een ander herkenbare situatie is gespannen in bed liggen. Lopen je gedachten over van school-, werk- of relatiezaken? We raden je aan om een ademhalingstechniek uit te proberen die de focus van je gedachten weghaalt en je kalmeert. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Plaats het puntje van je tong achter je bovenste voortanden.
  2. Adem in via de mond en adem volledig uit, gepaard met een blaasgeluid. 
  3. Sluit de mond en adem nu in via de neus en tel rustig tot 4.
  4. Houd je adem in en telt nu rustig tot 7.
  5. Adem uit via de mond en tel tot 8. 
  6. Herhaal deze cyclus 3-4 keer.

Kom tot rust met yoga en mediatietechnieken

We gaan steeds meer te gespannen naar bed. Het is een veel voorkomende stoorfactor bij mensen met slaapproblemen. Wanneer ademhalingstechnieken niet werken kun je andere manieren proberen om overdag tot rust te komen. Misschien heb je yoga of meditatie nog nooit uitgeprobeerd, maar we raden je het echt aan. Met als doelstelling om meer rust in je lichaam en geest te brengen. Het is een goede manier om je gedachtengoed en hersenen tot rust te brengen. Je leert om beter op je ademhaling te concentreren en adempatronen te ontdekken die goed bij je passen. 

Succes met deze tips en een goede nachtrust toegewenst!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden