Makelaar meijer

De gevaren van asbest: gezondheid en waarde van het huis

Geplaatst op

Zoals veel andere dingen waar mensen zich niet bewust van waren, wist men vroeger ook niet hoe slecht asbest daadwerkelijk  is. Waar we vroeger allemaal aan het roken waren; binnenshuis, bij de kinderen, op verjaardagen noem maar op, was ook bijna elk dak van asbest gemaakt. Net als roken, weten we tegenwoordig wat de schadelijke stoffen in het product asbest kan aantasten in het lichaam. Woon je in Amsterdam? Asbest verwijderen Amsterdam moet je gelijk doen om geen nare ziektes te krijgen. Wat naast de gevaren voor de gezondheid nog meer een nadeel is van asbest, lees je in deze blog. 

Wat is asbest?

Asbest komt van het Griekse woord “asbestos”, wat onverwoestbaar betekent. Er zijn verschillende soorten. Allemaal bestaan ze uit silicaatmineralen die een vezelstructuur bevatten. Deze vezelstructuur zorgt ervoor dat ze zo sterk zijn maar toch zeer goed bewerkbaar. Ook is asbest brandwerend en isoleert het fantastisch. Logisch dus dat het een ultieme oplossing leek voor daken. Maar ook in plafondplaten, vensterbanken, vloerzeil en de kit van kozijnen kwam dit spulletje veel voor. Wat is dan het grote gevaar? Waarom raakt iedereen nu in paniek als er ergens asbest is gevonden? Wanneer je asbest verzaagd of bewerkt, komen er kankerverwekkende vezels vrij die je heel makkelijk inademt. Helaas komen deze vezels ook vrij als het dak wordt beschadigd door weer en wind. Asbest mag niet meer gebruikt worden.

Waarde van je huis

Als je bovenstaande leest, is het vrij logisch dat asbest geen waarde toevoegt aan de prijs van je huis. Als je asbest vindt, moet je het zo snel mogelijk verwijderen. Hier zitten vrij hoge kosten aan verbonden. Het mag namelijk alleen door een vakkundige asbest verwijderaar verwijderd worden (vanwege de hoge risico’s). Sinds 1993 is asbest officieel verboden en worden er geen huizen meer mee gemaakt. Als jouw huis ouders is dan 1993 (wat aardig veel huizen zijn), is het dus goed mogelijk dat jij ook te maken hebt met asbest zonder dat je het door hebt. Je kunt het maar beter verwijderen voordat je jouw huis te koop zet, anders zul je geen koper vinden. Ook vang je dan een stuk minder voor je huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden