In het leven is er maar een regel: geld moet rollen. Met continue sparen, sparen en sparen zul je nooit echt leven. Natuurlijk is het wel belangrijk om verstandig met je geld om te gaan want er zijn drie dingen in het leven die jou hoogstwaarschijnlijk het meeste geld gaan kosten. In deze blog vatten we deze drie grootste investeringen samen.

Een huis

Een huis kopen zal waarschijnlijk je allergrootste investering zijn. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is momenteel zo’n 308 duizend euro. Dat is geen peulenschil. Om dit voor elkaar te krijgen zul je je hele leven moeten werken, of goede zakelijke keuzes moeten maken. Een huis kopen is daarnaast tegenwoordig ook vrij lastig omdat er een huizentekort is. We voorzien in de toekomst dat de prijzen alleen maar meer gaan stijgen.

Een auto

Een auto kopen is een grote investering, al helemaal als je een gloednieuw model koopt. Wanneer je de showroom uitrijdt is de waarde al met de helft gedaald. Een auto kan ook vervelende extra kosten met zich meebrengen die je niet kunt aan zien komen. Deze variabele kosten zijn erg vervelend, maar kun je het beste alvast meenemen in je budget als je op zoek bent naar een auto. Op een dag wordt je bijvoorbeeld wakker en doet je auto raar omdat je blijkbaar een kapotte krukas-sensor hebt. Waarschijnlijk heb je hier nog nooit van gehoord, maar toch moet je er een aanschaffen. Gelukkig hebben we daar een goede tip voor: koop hier een gebruikte krukas sensor. Dat scheelt je alvast veel geld.

Een kind

Vergis je niet in de kosten van een kind. Het probleem voor veel jonge stellen is dat wanneer ze onverwachts zwanger raken, ze geen besef hebben van wat een kind allemaal kost. Ze moeten huizing betalen, vervoer en daar komen dan nog eens alle kosten van een baby nog bij. Je bent gemiddeld honderd duizend euro kwijt aan je kind tot en met zijn/haar achttiende verjaardag. Een kind krijgen is dus ook een grote investering, maar of je dat geld ooit nog terugziet? Wij denken van niet …