Makelaar meijer

De loodgieter biedt uitkomst, maar wanneer bel je hem?

Geplaatst op

Soms zijn er dingen met je huis aan de hand die snel aangepakt moeten worden. Dit om grotere structurele schade aan je woning te voorkomen. In deze blog nemen we een aantal tips met je door waardoor het voor jou een stuk gemakkelijker wordt om in te schatten of je nu wel of geen loodgieter nodig hebt. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie uit deze blog. 

Afvoer verstopt 

Het kan voorkomen dat er een afvoer in je woning verstopt geraakt is. Vaak zijn dit het doucheputje of wastafels. Ook in de keuken kan het in de gootsteen een ellende zijn als er geen goede doorstroom van het afvalwater naar het riool is. Zelf kun je natuurlijk veel doen om de leidingen weer te ontstoppen, bijvoorbeeld door ontstopper, hoewel we dit niet aanraden omdat wanneer er dan alsnog werkzaamheden plaats moeten vinden, het gevaarlijk kan zijn voor de mensen die het werk uitvoeren. Het goedje kan in de leidingen blijven zitten namelijk. In veel gevallen is het mogelijk om met natuurlijke, niet irriterende producten een gootsteen of andere afvoer te ontstoppen. Als echt niets meer werkt komt de loodgieter graag langs om met een lange flexibele veer de leidingen van onder naar boven door de raggen. Een verstopping dieper in de leiding wordt dan het riool in geduwd. Dit zorgt niet voor veel viezigheid in je woning.

Kapotte CV

Installatietechniek is een vak apart. Wanneer je een CV hebt die het niet meer doet, dan zijn er een aantal dingen die je zelf kunt checken, daar kun je de handleiding van het apparaat voor op naslaan. Lukt dit allemaal niet meer, dan is het slim om de loodgieter te bellen. Hij of zij zal je adviseren over een eventuele reparatie of de aanschaf voor een nieuwe CV.

Lekkages in huis

Een erg vervelend en schadelijk probleem in huis is een lekkage. Dat kan gebeuren na veel regenval en een zeer sterke wind. Ook een lek dak of een gesprongen leiding kan een oorzaak zijn. Wanneer de leiding kapot is, is het zaak om snel de loodgieter te bellen. Deze professional kan het voor je maken. Zo voorkom je nog meer schade in je woning. Het is ook zeer ongezond wanneer water in en op de muren van de woning of onder de vloer aanwezig is. Schimmelvorming ligt dan op de loer. Ook wanneer je leidingen bevroren zijn is de loodgieter amsterdam je redder in nood.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden