Makelaar meijer

De makkelijkste planten voor in de tuin

Geplaatst op

Een beetje kleur toevoegen aan je achtertuin met een bosje mooie bloemen klinkt als een geweldig idee. Totdat je favoriete knoppen en bladeren geel worden en uiteindelijk afsterven. Laat je niet ontmoedigen als dit een van de vele mislukte pogingen is om een mooie bloementuin te kweken. Tuinieren kent zijn moeilijkheden, maar sommige planten kunnen het zelfs nog erger maken. Als je niet echt groene vingers hebt of als je gewoonweg niet genoeg tijd aan je tuin kunt besteden, dan kun je deze onderhoudsvriendelijke planten proberen. 

Varens

De meeste winterharde tuinvarens gedijen het beste in een schaduwrijke of gedeeltelijk schaduwrijke omgeving. Daarnaast doen verschillende varensoorten ook goed in een zonnige tuin. De meeste zijn het gelukkigst in een vochtige grond die niet te droog wordt. 

Als je een gedeeltelijk beschaduwde plek heeft, die in de zomer niet te droog wordt, dan kun je in de regel het merendeel van de winterharde varens met succes planten en onderhouden. Varens kunnen groenblijvend of bladverliezend zijn. Wanneer je ook in de koude wintermaanden wilt kunnen genieten van een tuin vol groene varens, raden we aan om de bladhoudende varensoorten te kiezen. 

Chrysanten

Chrysanten zijn een van de meest populaire herfsttuinbloemen. De meeste moederplanten zijn gemakkelijk te kweken, met als basisbehoeften volle zon, rijke grond, goede drainage en een goede luchtcirculatie. Er zijn honderden soorten beschikbaar in verschillende vormen en maten die van de nazomer tot de herfst kunnen bloeien. Chrysanten symboliseren verschillende dingen in verschillende landen: leven en wedergeboorte in Azië, sympathie in Europa, en respect en eer in Amerika.

Vetplanten

Vetplanten en cactussen zijn een van de meest eenvoudige plantensoorten om te onderhouden en zijn bovendien geschikt voor iedere tuin. De vetplanten doen het goed in volle zonlicht en hebben daarbij weinig water nodig. Bovendien hoeft je vetplanten nooit te snoeien en blijven ze ook tijdens de wintermaanden groen. 

Bamboe

Waar bamboe eerder uitsluitend gezien werd als exotische plant in de tuin, hebben veel tuiniers ontdekt dat bamboe een veelzijdige en robuuste aanvulling is op de tuin van het huis. Bamboe groeit snel en dik en kan in een mum van tijd een mooie en weelderige eigenschap aan de tuin toevoegen. Het verzorgen van bamboeplanten is gemakkelijk en eenvoudig. Voor meer informatie over het verzorgen van bamboe, verwijzen we je naar www.stadstuinieren.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden