Makelaar meijer

De meest functionele tegels voor in de badkamer

Geplaatst op

Stel je voor je hebt een nieuw huis gekocht en je bent nu de badkamer aan het inrichten. Dan kom je op een gegeven moment bij de vraag: wat voor tegels ga ik in mijn badkamer zetten? Je hebt hier in bepaalde opties. Porseleinen of keramische tegels zullen waarschijnlijk al in je hoofd schieten. Maar naast deze keuzes heb je nog meer opties voor de ondergrond van je badkamer. In deze blog gaan we even een paar badkamertegels bespreken en wat de voor en nadelen van elk zijn.

Vinyltegels

De vinyltegel is een soort badkamertegel die niet heel veel mensen kennen maar toch heel populair is binnen badkamers. Dat komt omdat vinyltegels een lage prijs hebben en heel praktisch zijn. Daarnaast voelen ze goed aan de voeten en kan je er heel lang mee. Het enige nadeel aan vinyltegels is dat het onderhoud soms best wel vervelend kan zijn omdat je het regelmatig moet bijhouden om de tegel mooi te houden.

Keramische of porseleinen tegels

Keramische of porseleinen tegels zijn ook vaak de keuzes onder de mensen voor de badkamer. Dat komt omdat deze tegels ook vrij goedkoop zijn en je krijgt er een goede badkamer tegel voor. Daarnaast is een groot voordeel van deze tegel dat je er weinig omkijk naar hebt. Alleen is een keramische of porseleinen tegel wel iets duurder dan een vinyltegel. Maar deze twee soorten tegels hebben talloze varianten waardoor van heel veel mensen de smaak bevredigd kan worden. Een nadeel van de keramische of porseleinen tegel is alleen dat hij minder lekker aanvoelt op de blote voet.

Kurktegel

Je hebt hier misschien nog niet eerder over nagedacht maar je kunt kurk ook gebruiken als tegel voor in je badkamer. Dit is wel de duurste optie van de nu 4 genoemde opties maar een kurktegel heeft veel varianten, voelt heerlijk aan de voet en is ook nog eens goed in vocht absorberen waardoor er onder de tegel geen vocht of schimmels kunnen vormen. Het is ook nog eens een unieke tegel maar zoals net al gezegd zit hier dan wel een prijskaartje aan. Je moet denken aan tweemaal de prijs van een vinyl tegel en 1.75 keer de prijs van een keramische of porseleinen tegel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden