Deelektrische handdoekradiator is met name geschikt voor in de kleinere ruimte en zorgt voor verwarming, zonder dat er veel energie voor nodig is. De naam dankt de radiator aan het feit dat er gemakkelijk een handdoek overheen gehangen kan worden, iets dat doorgaans gebeurt om de handdoek zo te drogen.

De elektrische handdoekradiator is perfect geschikt voor in de wat kleinere ruimte

De elektrische handdoekradiator vind je met name terug in de kleinere ruimte dus, in ruimtes die voor korte tijd verwarmd moeten worden. Er zijn in de loop der tijd enorm veel verschillende soorten en maten van deze radiator ontwikkeld. Ook de kwaliteit van de elektrische handdoekradiator is sterk toegenomen. Veelal worden ze behalve in de badkamer ook toegepast in de logeerkamer en in de schuur. Om even de kou te breken en om even voor warmte te zorgen. De werking is simpel. Het is vooral een kwestie van de stekker in het stopcontact doen. De handige en gebruiksvriendelijke elektrisch handdoekradiator heb je in chroom bijvoorbeeld, een optie die vaak gebruikt wordt. Ze zijn er echter ook volop in roestvrij staal. Er is een dual-uitvoering, je kunt kiezen voor klassiek chroom, de kracht (lees: de warmte) kan per radiator verschillen. Ook in de kleur antraciet is het apparaat populair. Er is altijd een uitvoering beschikbaar die precies bij de rest van je huis past. Zo gek kan het niet lopen.

Ook optisch heeft de radiator een positieve verandering ondergaan

De elektrische handdoekradiator is er tegenwoordig ook met thermostaat en standaard hebben ze een verwarmingselement. Ondanks alle ontwikkelingen die het apparaat in positieve zin heeft ondergaan de afgelopen jaren, is en blijft het vooral een zeer duurzaam en zeker ook efficiënte radiator. De radiator doet wat verwacht wordt en je handdoek wordt droog, zo zou je de werking enigszins kunnen omschrijven. Ook optisch heeft de elektrische handdoekradiator zich sterk ontwikkeld. Van lelijke apparaten is al lang geen sprake meer, in tegenstelling.

Zo beschik je in de badkamer standaard over droge handdoeken

De elektrische handdoekradiator weet als geen ander het praktische met het functionele te combineren. Zo zorgt het apparaat met name ook in de badkamer steeds voor droge handdoeken en de nodig warmte. De moderne apparaten zijn veilig in gebruik en bij de productie kan gekozen worden voor een kern van vloeistof of voor een kern van plaatmateriaal. Zoals gesteld is de elektrische handdoekradiator er in allerlei soorten en maten en daar is altijd een uitvoering bij die aansluit bij jouw wensen. Zo kun je prima werken met een elektrische handdoekradiator met stralingsbuizen. Ook heb je ze in vaste en draaibare vorm en zijn ze er in modern en in klassieke uitvoeringen. Voor elk wat wils dus.

Nog lang niet klaar

Vroeger werd een dergelijke radiator vaak geassocieerd met een caravan, het had iets goedkoops. Hoe anders is dat nu. In niets zijn de moderne en zeer veilige radiatoren te vergelijken met die van vroeger. En als de voortekenen niet bedriegen dan is dit apparaat nog lang niet uit ontwikkeld.