Makelaar meijer

De voordelen van dubbelglas

Geplaatst op

Het loont om enkelglas te laten vervangen in dubbelglas. Zo wordt warmte beter binnengehouden. Dit levert verschillende voordelen op voor zowel woningen als kantoren. In deze blog gaan we wat dieper in op de voordelen van dubbelglas ten opzichte van enkelglas.

Comfortabeler

Het levert meer comfort op om dubbelglas te nemen. Je hebt geen last meer van tocht, geluidsoverlast en condens aan de binnenkant van het raam. Ook is het gewoon warmer binnen en zit je er aangenamer bij. Voor inbrekers wordt het daarnaast ook nog lastiger om binnen te komen, aangezien dubbelglas inbraakwerend is. Je ervaart met dubbelglas behoorlijk wat extra comfort.

Minder stoken

De stookkosten zullen met dubbelglas veel lager zijn. Dit kom doordat de warmte beter binnen blijft en het energielabel verbetert door dubbelglas. Natuurlijk is de aanschaf van dubbelglas duurder dan enkelglas, alleen verdien je dit over het algemeen in ongeveer 5 tot 7 jaar weer terug.

Hogere woningwaarde

Met dubbelglas krijgt je huis een beter energielabel. Daarnaast kan dubbelglas er ook voor zorgen dat bepaalde ruimtes in je woning bewoonbaar worden, zoals bijv. zolders die anders veel te koud zijn om te leven of slapen. Voor een hogere woningwaarde raden we het dus zeker aan om als type glas dubbelglas aan te schaffen.

Lagere arbeidskosten

De arbeidskosten voor het laten plaatsen van dubbelglas vallen in het lage Btw-tarief van 6%. Het dubbelglas zelf valt onder het Btw-tarief van 21%, waardoor het fiscaal aantrekkelijk is om voor dubbelglas te kiezen. Met deze tarieven is het mogelijk om de kosten voor het dubbelglas namelijk sneller terug te verdienen.

Specialist in dubbelglas

Heb je interesse in dubbelglas of wil je er graag meer informatie over? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van dubbelglas zoals Glashandel Berserik in Den Haag. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring in het op maat maken van glas en weet als geen ander welk type glas het beste past bij wat je wilt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden