Makelaar meijer

De woning ecologisch maken is heerlijk

Geplaatst op

Veel mensen willen graag dat hun woning ecologisch is en dat ze op deze manier ook een bijdrage kunnen leveren aan een beter klimaat. Het klimaat is de laatste eeuwen bijzonder verwaarloosd en daarom is het goed om tegenwoordig te weten hoe bepaalde zaken aangepast kunnen worden om daar gehoor aan te geven en inderdaad aanpassingen te doen. 

Ga voor iets anders dan hardhout 

We zijn tegenwoordig een heleboel alternatieven voor hardhout. Je wilt niet meedoen met hardhout maffia, omdat het natuurlijk erg slecht is voor de regenwouden. Er is een goede vervanging voor hardhout, namelijk bamboe. Dit wordt op een bepaalde manier geperst waardoor er houtachtig materiaal ontstaat dat lijkt op hardhout. Bamboe is heel sterk en groeit supersnel. Wist je dat het een soort gras is? Bij https://www.kosa-bamboo.nl/ weten ze je er meer over te vertellen. 

Goede isolatie nemen

Laat we niet vergeten dat heel veel van het klimaatprobleem te maken heeft met de uitstoot van CO2. Je kunt gemakkelijk een bijdrage leveren aan een verminderde uitstoot door te zorgen voor goede isolatie in je muren. In sommige woningen is dit nog niet het geval en dan is er slechte of geen isolatie in de muur aanwezig. Je kunt een bedrijf vragen of ze langskomen om te checken of de isolatie bij jou thuis wel op orde is en dit kun je dan laten aanpassen en zo kun je een warmte binnen houden of de koelte binnen houden net naar je het wilt.

Kies voor dubbele beglazing

Een ander probleem als je vaak zien is dat huizen enkel glas hebben en dat is zonde want dan kan de warmte heel gemakkelijk naar buiten toe of de kou naar binnen. Gelukkig zijn er ook opties voorbij er dubbel glas in de kamer gezet wordt. Deze dubbele beglazing heeft het voordeel dat ze goed isoleert. Er zit namelijk een laagje lucht tussen de glasplaten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden