Makelaar meijer

DIY projecten met plexiglas voor in huis

Geplaatst op

Glas is een esthetisch aantrekkelijk designelement dat veel gebruikt wordt in doe-het-zelf projecten in en rondom het huis. Glas is een ongelooflijk fragiel materiaal, waardoor deze een zeer beperkte aanpasbaarheid heeft. Dat is de reden waarom plexiglas op grote schaal wordt gebruikt als een lichtgewicht hedendaags alternatief voor het conventionele glas. 

Wat is plexiglas precies? 

Plexiglas is een lichtgewicht thermoplast en is verkrijgbaar in de vorm van heldere, doorzichtige platen van acryl. Acryl wordt in de wetenschappelijk aangeduid als Polymethylmethacrylaat of PMMA. Het glasalternatief is een transparant plastic materiaal met een high-end design, dat tegenwoordig ook verkrijgbaar is in vele kleuren en maten. Zo koop je het plexiglas dat het beste past voor jouw DIY! Plexiglas kopen kun je bijvoorbeeld doen op Dokter-plexiglas.nl. Plexiglas is erg buigzaam en sterk. Het wordt dan ook steeds vaker gebruikt in de moderne architectuur en ontwerpprojecten.

Welke DIY’s doet men het meeste met plexiglas? 

Lichtgewicht acrylplaten zijn een perfecte materiaalkeuze voor doe-het-zelfprojecten, omdat deze voor veel ontwerpen geschikt zijn. Je kunt deze platen deze platen namelijk in elke gewenste vorm en stijl gieten die je maar wilt. Daarnaast kun je kiezen uit een breed scala aan kleurmogelijkheden in plexiglas. Vaak worden oranje, rode, gele, bruine en blauwe tinten gebruikt bij doe-het-zelf projecten. Zwarte en witte acrylplaten zijn ook beschikbaar voor designliefhebbers die behoefte hebben aan eliteklasse en verfijning. In etalages van bijvoorbeeld bureaus en winkels worden de displays gemaakt van acryl vaak in combinatie met LED-licht gebruikt, om de aandacht te trekken van voorbijgangers. 

Het volgende kun bijvoorbeeld maken met plexiglas:

Een erg populaire DIY is een simpele, maar mooie tafellamp. Waarbij je de lampenkap maakt van plexiglas. Verder kun je nog denken aan:

  • Glazen kasten
  • Keuken backsplash
  • Wandplanken 
  • Fotolijstjes
  • Eet en Koffietafels
  • Bedframes
  • Home Décor 
  • Projecten voor woningverbetering

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden