Makelaar meijer

Doe het zelf in de tuin!

Geplaatst op

Veel mensen houden ervan om eens lekker in de tuin bezig te zijn. Zeker in het weekend wanneer je even niks anders te doen hebt en het weer is goed, dan kan het een ontzettende ontspanning zijn om lekker in de tuin te werken. Helaas brengt werken in de tuin ook nog wel eens wat kosten met zich mee, want het is allemaal niet zo goedkoop. Wanneer je bijvoorbeeld een meubelset, een tuinhuis of een blokhut zou willen hebben in de tuin, we hebben het dan direct dan over bijzonderheden, dan kan het al aardig in de papieren gaan lopen. In deze blog willen we een aantal tips geven waarmee je dit kunt voorkomen. Doe het lekker zelf en bespaart veel geld. Lees snel verder om te ontdekken hoe je geld kunt besparen.

Koop je ruwe materiaal

Wanneer we het hebben over ruwe materialen moet je natuurlijk niet denken aan boomstammen die je zelf nog helemaal moet gaan zagen. Nee we hebben het over tuinplanken, palen, balken en schuttingdelen. Het hele idee is dat je zelf alle elementen in elkaar gaat zetten, zodat je de beschikking hebt over de verschillende zaken die je nodig hebt in de tuin, zoals opslagruimte en erfafscheiding.

Wees lekker creatief

Je hoeft helemaal niets en alles kan in principe. Wanneer je alles zelf doet kun je zelf het ontwerp bepalen. Natuurlijk zijn er wel een aantal leidende principes als het gaat om een blokhut of tuinhuis moet voldoen om stevig te zijn. Al deze zaken zijn bijzonder eenvoudig te vinden op internet, bijvoorbeeld op fora, maar ook te zien op YouTube. Een bouwplan is zo gedownload en je kunt aan de slag met de juiste materialen onder de arm natuurlijk. Tuinplanken van een goede houtsoort zorgen er bijvoorbeeld voor dat het bouwwerk veel jaren mee kan gaan, bijvoorbeeld eikenhout is dan een heel goede houtsoort om mee te bouwen.

Erfafscheiding maken

Er zijn talloze manieren om een erfafscheiding te maken, bijvoorbeeld door struiken neer te zetten of een schutting gemaakt van schuttingdelen. Deze gaan gemakkelijk 25 jaar mee en zijn eenvoudig te plaatsen op houten palen. We raden je wel aan deze palen in de grond te zetten omhuld door een kunststof kokers aan de onderkant, zodat water de constructie in de grond niet zo snel aantast. Deze houten schuttingdelen zijn in zijn geheel te koop. Je kunt een hoop geld besparen wanneer je het zelf installeert en dit niet laten doen door een bedrijf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden