Makelaar meijer

Ecologisch wonen is makkelijker dan je denkt

Geplaatst op

Jaarlijks wordt er veel energie verspeeld en dit is natuurlijk niet wat we moeten hebben. Het milieu heeft decennialang zwaar te verduren gehad. Gelukkig is er nu een bewustwording op gang gekomen zodat het mogelijk is om ecologischer te wonen. De techniek is simpelweg verbeterd. In deze blog vertellen we hoe je met een klein stukje techniek al een stuk beter kunt wonen. We nemen een aantal tips met je door, dus mis ze niet.

Waterontharder installeren 

Door een waterontharder te installeren zorg je ervoor dat er geen kalkaanslag kan ontstaan in apparaten en leidingen van je woning. In water zit natuurlijk kalk en dat gaat zich hechten aan machines wanneer het er doorheen loopt. Je kunt het zien in wasmachines en vaatwassers. Het probleem van kalkaanslag is dat de machines minder goed gaan werken en eerder stukgaan. Zo ben je snel alweer veel geld kwijt om dingen te vervangen. Ook je centrale verwarming gaat minder goed werken als ik kalkaanslag in zit. De waterontharder zorgt ervoor dat kalkaanslag zich niet gaat vormen, omdat de kalk gewoon opgelost in het water blijft zitten. Dit komt omdat de waterontharder het water bewerkt met magnetische straling. We raden je voor dit type de Amfa4000 aan.

Muurisolatie 

Door te kiezen voor een goede muurisolatie is het mogelijk om de energierekening naar beneden te halen aan het einde van de maand. Zo kun je ervoor zorgen dat je minder geld kwijt bent en daarbij het milieu ook ontziet. Natuurlijk, een verwarmingsinstallatie werkt op gas of misschien wel op warmte die uit een fabriek komt. Daarvoor zijn ook allerlei fossiele brandstoffen weer nodig. Dit kan dus allemaal een stuk minder wanneer je zorgt voor voldoende isolatie in je woning.

Blijf ons volgen voor meer tips, dan ben je altijd op de hoogte en kun je profiteren van de makkelijkste manieren om je woning ecologischer en comfortabeler te maken.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden