Makelaar meijer

Een bedrijfsverhuizing goed uitvoeren doe je zo

Geplaatst op

Een goed uitgevoerde bedrijfsverhuizing kan tijd en geld schelen. Het is vaak een onderschat klusje, vooral als men er nog nooit mee te maken heeft gehad. We zetten daarom op een rij waar je op moet letten en wat je kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je goed kunt voorbereiden. Want ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk.

Maak een plan van aanpak

Om ervoor te zorgen dat je zeker weten niks vergeet is het belangrijk om een plan van aanpak en draaiboek te maken. Het gebeurt al heel snel dat er een miscommunicatie ontstaat en daardoor de verhuizing vertraging oploopt. Stel, indien nodig samen met een gekwalificeerde projectverhuizer, een plan van aanpak op.

Werk samen met een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf neemt je veel werk uit handen en heeft ervaring met bedrijfsverhuizingen. Check bij een een gekwalificeerde projectverhuizer altijd de referenties om te bepalen of het bedrijf voldoet op gebied van kwaliteit en veiligheid. Een bekend bedrijf is SW de Vries Verhuizingen: zij hebben gediplomeerde projectverhuizers, hebben jarenlange ervaring met het verhuizen van bedrijven en geven deskundig advies.

Stappenplan

Zonder een realistisch stappenplan wordt het al gauw een zooitje. Het is dus een essentieel onderdeel van je plan van aanpak. Dankzij het stappenplan weten je medewerkers wanneer ze wat moeten doen tijdens het verhuisproces.

Middelen kiezen

De verhuisdozen, het aan- en afkoppelen van ICT, het verhuizen van de spullen… Denk vooraf na over alles wat verhuisd moet worden en wat je daarvoor nodig hebt. Schrijf dit allemaal op in het plan van aanpak. Op deze manier hoef je tijdens het verhuizen nergens meer over na te denken behalve het verhuizen van de spullen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden