Makelaar meijer

Een paar goede ideeën voor een kleine woonruimte

Geplaatst op

Niet iedereen kan zich veroorloven om in een villa te wonen. Ook twee-onder-een-kap woningen zijn vaak wat aan de dure kant. Dit betekent dat men, mede vanwege de stijgende huizenprijzen, vaak genoodzaakt is om kleiner te gaan wonen. In ieder geval kleiner dan vroeger.  Dit zorgt er ook voor dat je beter moet gaan nadenken over hoe je je woning wil gaan inrichten. Als je namelijk minder ruimte ter beschikking hebt, zul je efficiënter en creatiever met je ruimte om moeten gaan. In deze blog geven we een paar goede en creatieve ideeën om ervoor te zorgen dat je toch ruim kunt wonen ondanks je kleine woonoppervlak

Maak gebruik van multifunctionele meubels 

Waarom zou je twee meubels gebruiken, als je ook met een meubel uit de voeten kunt. Er zijn verschillende meubelen die hier aan voldoen. Een mooi voorbeeld vinden wij de slaapbank. Zoals de naam al zegt, is dit een bank die je ’s avonds kunt omtoveren tot tweepersoonsbed. Er bestaan ook eenpersoons varianten, of varianten met de afmeting van een twijfelaar.

Een bed is vaak een groot  meubelstuk. Hetzelfde geldt voor een comfortabele bank. Daarom is een slaapbank een zeer goed alternatief om ruimte te besparen en niet in te hoeven inleveren op comfort. 

Werk in de hoogte 

Als je een kleinere woonoppervlak hebt, betekent dit dat je zo min mogelijk ruimte op de vloer wil gaan gebruiken. Een mooie oplossing hiervoor is door meer in de hoogte te gaan werken. Dit zorgt ervoor dat je meer gebruik zult gaan maken van planken en hogere kasten om op die manier zo min mogelijk spullen op de grond te hoeven zetten. 

Heb je zelf nog tips?

Er zijn vast meerdere mensen die dit lezen en zelf de ervaring hebben met een kleinere woning. Daarom vragen wij tot slot ook nog om onze lezers om suggesties. Is er toevallig iemand die hier ervaring mee heeft? En ben je dit toevallig bereid te delen? Stuur ons dan een bericht via e-mail of via ons contactformulier. Dan zullen we deze toevoegen aan de lijst! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden