Makelaar meijer

Een sauna kopen voor thuis, waar moet je op letten?

Geplaatst op

Een sauna bezoeken bij een wellnessresort is een ideale manier om even lekker tot rust te komen. Je stapt een cabine in en geeft je over aan de hitte. Door de hitte zweet je afvalstoffen uit en wordt je lichaam weer lekker soepel.  Het is een diepe ontspanning wat ook nog eens voor een vermindering van stress zorgt. In Finland is het een waar begrip en gaan mensen wekelijks of soms dagelijks de sauna in. Dit zou jij toch ook het liefste willen? Helaas zijn wellnessresorts vaak duur en voor velen niet om de hoek. Als dit voor jou ook geldt kun je ook gewoon voor thuis een sauna kopen! In deze blog geven we je tips over het aanschaffen van een sauna aan huis zodat je kunt ontspannen wanneer je wilt.  

Waar moet ik op letten?

Sauna’s komen in verschillende maten. Zo heb je kleine tweepersoons sauna’s die bijvoorbeeld in de badkamer passen of juist grotere modellen, voor vier of meer personen, waar je een grotere ruimte voor nodig hebt. Je kunt er voor kiezen om de sauna binnen te plaatsen, maar als je het lekkerder vindt om naar buiten te gaan kun je natuurlijk ook een sauna in de tuin plaatsen. Er zijn veel mogelijkheden om te genieten van een sauna aan huis. Ga dus van te voren goed na wat jouw voorkeur is, hoeveel mensen gebruik dienen te maken van de sauna en natuurlijk wat je budget is.

Persoonlijke voorkeuren

Als je hebt besloten waar je de sauna wilt plaatsen is het de vraag: wat voor soort sauna wil ik?
Waarschijnlijk heb je al wat ervaring met sauna’s maar als dat niet zo is raad ik je aan om even lekker wat verschillende sauna’s te proberen. Er zijn namelijk nogal wat verschillende varianten, zoals de infraroodsauna’s of de Finse sauna’s. 

Een sauna op maat

Je kunt er voor kiezen om voor een standaard model sauna te gaan, maar het is ook mogelijk om je ideale sauna op maat te maken. Met een sauna op maat kun je bijvoorbeeld uit verschillende hout- en steensoorten kiezen die het beste passen bij jouw interieur, een muziekinstallatie laten plaatsen, verschillende kachels kiezen en tal van andere opties. Met standaard modellen is er vaak ook veel mogelijk maar met een sauna op maat heb je de meeste vrijheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden