Tegenwoordig is er heel veel mogelijk om je huis veilig en comfortabel in te richten. Daar is de techniek echt helemaal opgericht. De verschillende veiligheidssystemen kennen we natuurlijk al wel: de videobewaking en het alarm dat in verbinding staat met de meldkamer. Het is ook mogelijk om het nodige comfort in je woning te realiseren. We noemen de techniek en de verschillende diensten die met elkaar in verbinding staan om dit allemaal voor je mogelijk te maken: domotica. Lees snel verder in deze blog om te ontdekken wat je kan doen thuis. Hulp nodig bij de realisatie ervan? Kijk dan even op https://www.hinfelaar.nl/.

Veiligheid in en om huis 

Tegenwoordig is het helemaal niet zo duur meer om een camerasysteem in je woning te realiseren of eentje op de gevel te laten maken. Daarbij is het ook mogelijk om het systeem in contact te brengen met een meldkamer die dan een seintje krijgt als het bijvoorbeeld door de melders indringers in je woning worden geïnstalleerd wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Het is altijd superbelangrijk om te zorgen dat alle sloten van je woning helemaal op orde zijn. Je kunt de staat van de sloten laten controleren door een slotenmaker.

Domotica 

Heb je wel eens van dat woord gehoord? Veel mensen kennen het nog niet. In feite gaat het erbij domotica om, dat de automatiseringstechniek toegepast wordt op de verschillende processen in je woning in combinatie met de verschillende diensten buiten je woning. Zo is het mogelijk om als bewoner gebruik te maken van de techniek in je woning om diensten op te roepen die buiten je woning zich bevinden. Denk bijvoorbeeld aan audiovisuele middelen en diensten als Netflix en Spotify. Maar ook dus de zojuist genoemde veiligheidsmaatregelen. Heel concreet kun je in bepaalde gevallen gebruikmaken van een afstandsbediening of Google Home om allerlei instructies te geven aan de techniek in je woning die bepaalde zaken automatiseert, denk bijvoorbeeld aan de rolluiken omhoog en naar beneden doen. Ook de slimme thermostaat is een voorbeeld van domotica.