Makelaar meijer

Geld besparen doe je eenvoudig met muurisolatie

Geplaatst op

Het is eenvoudig om geld te besparen. Gedurende het jaar verbruiken we heel wat energie die niet gebruikt was, wanneer de muurisolatie op orde was geweest. Daarom willen we je in deze blog graag tips geven hoe je die isolatie op orde kunt krijgen. Daarnaast hebben we nog een paar andere energiebespaartips voor je. Kijk snel met ons naar de tips en doe er je voordeel mee.

Isolatie van je woning

Er zijn genoeg mooie, oude woningen die veel beter geïsoleerd zouden kunnen worden. Vroeger hadden ze gewoon een totaal andere standaard als het om isolatiemethoden gaat. In de spouwmuren (ruimte tussen binnen- en buitenmuur) vinden we nog vaak oude isolatie, zoals stro. Wanneer er een nieuwe isolatie aangebracht gaat worden, is het belangrijk dat alle resten van de oude isolatie, die er misschien er al wel honderden jaren in zitten, verwijderd worden, zodat de eigentijdse materialen toegepast kunnen worden. Wanneer je je muur laat isoleren op de juiste manier, dan kun je per jaar gemakkelijk zo’n 700 euro aan energiekosten besparen. Wanneer je extra maatregelen neemt, dan loopt dit bedrag verder op……

Dubbel of driedubbel glas

Check of er in je woning dubbel of driedubbel glas zit. Wanneer dit niet zo is, omdat je woning oud is, dan is het goed om te overwegen dit te laten plaatsen. Je energiebesparing en dus de kosten kunnen zo teruggedrongen worden. Het mooie is, is dat er in veel provincies subsidies bestaan. Check op de websites van de overheden: gemeente, provincie en het rijk, of er subsidiepotjes voor glasisolatie bestaan. Dat scheelt al weer in de kosten!

Energietips

We hebben nog een aantal energiebesparende tips voor je in petto:

  • Doe de ramen dicht als het buiten warm is en houdt de deur zoveel mogelijk gesloten, dat scheelt in de energiekosten voor de airco
  • Laat de warme kraan niet onnodig lopen
  • Douche niet te lang
  • Gooi geen warm water zomaar weg

Overdrijf deze tips niet, maar kijk gewoon eens kritisch naar je energiegebruik en pas het zo nodig / mogelijk aan.

Conclusie

In deze blog heb je kunnen lezen hoe je met een aantal eenvoudige aanpassingen, muurisolatie en dubbelglas, een nieuwe manier van energieconsumptie kunt aanmeten waarmee je geld bespaart. Doe je voordeel met de tips en verzin er zelf ook een paar. Jij weet als geen ander waar de kansen op dit gebied liggen in jouw huishouding.

Lees verder!

Op onze site kun je zoveel meer leuke tips en ideeën vinden. Onze partners praten je bij en het laatste nieuws zul je niet zeker niet hoeven missen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden