Hoe zorg je ervoor dat je opvalt op een beurs? Er staan immers tientallen of honderden bedrijven met een beursstand met allemaal hetzelfde doel: opvallen. Het is daarom erg belangrijk om er tussenuit te springen. hoe doe je dat? Lees het in dit blog!

Kies de beste plek uit

De plek op de beurs is zeer belangrijk; een goed idee is om met je stand dichtbij de toiletten en/of catering. Dit zijn plekken die veel worden bezocht en daarnaast ook de plek waar mensen het langste blijven hangen.

Heldere en duidelijke communicatie

Less is more. Een veel voorkomende fout is dat bedrijven te veel informatie willen delen. Mensen willen in een enkele oogopslag weten wat je doet en wat je aanbiedt. Bij veel tekst haken mensen af omdat ze het saai vinden of simpelweg geen zin hebben om te lezen. Zet alleen je belangrijkste product of dienst in de spotlight en geef hier cruciale informatie over. Geïnteresseerden zullen vanzelf op je afstappen voor verdere toelichting. Laat je bedrijfsnaam, website en social media kanalen altijd duidelijk naar voren komen op je stand. Gebruik logo’s, grote letters en korte zinnen.

Opvallen met je beursstand

Je kunt opvallen met kleuren, verlichtingen, afbeeldingen, voorwerpen en activiteiten die je kunt doen bij je stand. Vertoon bijvoorbeeld een bedrijfsfilm op een groot televisiescherm of geef je potentiële kanten de kans om een interactieve quiz te doen die relevant is voor je bedrijf. Hoe groter de stilstaande mensenmassa rondom je stand is, des te sneller mensen nieuwsgierig worden en zullen kijken wat er te doen is bij je stand. Ook geuren en geluid zijn elementen waar mensen snel geneigd zijn op af te komen. Let wel op dat de activiteiten passen bij je product om te voorkomen dat mensen alleen naar je stand toekomen voor gratis spullen of entertainment.