Door het coronavirus kunnen we helaas niet meer genieten van een concertje op zijn tijd. Daarnaast worden nieuwe films uitgesteld of zelfs helemaal geschrapt, waardoor naar de bios gaan ook geen pretje meer is. Nu is dus de ideale tijd om je huis opnieuw in te richten of een makeover te geven zodat je thuis optimaal kunt genieten van muziek en film. In deze blog bespreken we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeld en geluid.

Speakers

Speakers en geluidsinstallaties worden alsmaar beter dus de keuze is reuze. De populairste boxen op de markt zijn tegenwoordig van Sonos, Bose en JBL. Vooral Sonos heeft in het laatste decennium een geweldige sprong gemaakt. Het geluid is fantastisch en vooral het gemak van liedjes opzoeken is wat mensen naar Sonos toe heeft getrokken. Je kunt eenvoudig je spotify koppelen en vervolgens op verschillende Sonos boxen in huis je muziek afspelen. Deze boxen kun je ook nog eens loskoppelen zodat je bijvoorbeeld boven andere muziek kunt luisteren dan beneden. Speakers moeten tegenwoordig ook visueel aantrekkelijk zijn en daarom zijn de boxen vaak erg elegant. Koop een Sonos One standaard en zet de boxen waar je ze wilt hebben. Dit is een mooie toevoeging aan het interieur en geeft je het gevoel dat je in een concertzaal staat door de hoge kwaliteit van de boxen.

TV’s 

In TV-land is er een felle strijd gaande tussen LG, Samsung en Philips. Toch lijkt Samsung op vele fronten te winnen door de unieke technologie die ze op de markt brengen. De nieuwste Samsung TV’s worden “onzichtbaar” en ook de kabels worden verstopt. Als je de TV uitzet, smelt hij als het ware met de achterwand. Met 4K resolutie en de grootte van de TV’s heb je eigenlijk helemaal geen bios meer nodig. Dit komt ook door de samenwerking die TV’s aangaan met surround sound systemen van andere merken. Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk een surround sound systeem van Bose op de TV aansluiten zodat je het beste combineert van zowel geluid als beeld. Zo vermaak jij je wel thuis in deze toch wat saaiere periode.