Makelaar meijer

Het huis van de toekomst anno nu

Geplaatst op

Er zijn tal van dingen die vroeger ondenkbaar leken, maar nu algemeen toegepast worden in de woning bouw, zoals handzenders voor de deur van de carport of rolluiken, om maar eens iets te noemen maar er zijn meer technologische ontwikkelingen geweest. We nemen een aantal zaken met je door.

Handzender

We zeiden het zojuist al, de handzender is een belangrijke uitvinding als het gaat om het naar boven en naar beneden doen van de rolluiken. Met zo’n zender wordt het een stuk eenvoudiger om je luiken te bedienen. Moet je na gaan, nooit meer naar buiten te hoeven als het sneeuwt of regent! Wat een zegen.

Slimme koelkast

Onze koelkasten zijn sterk geïnspireerd door de Amerikaanse versie van de koelkast. Dit is al zo sinds de jaren vijftig. Ook tegenwoordig komen er veel buitenlandse uitvindingen naar ons toe, zoals de slimme koelkast die verbonden is met het internet. En dan bedoelen we niet een inbelverbinding, maar een permanente internetconnectie. We noemen dit The internet of things, koelkasten kunnen verbinding leggen met onze slimme telefoon om zo het ontbrekende product op ons boodschappenlijstje aan te vullen.

Thermostaat

Het internet heeft veel veranderend als het gaat om de huishouding. In het programma: Het Huis van de Toekomst, dat in de jaren tachtig uitgezonden werd, kwam de samenstelling van het huis naar voren zoals dit in het jaar 2000 en daarna zou zijn. Het internet hadden ze toen nog niet en het kwam daarom ook niet voor in het huis van de toekomst zoals ze het toen zagen. Ze konden toen niet voorzien dat zaken als de thermostaat vanaf een afstand bediend zouden kunnen worden met behulp van een internetconnectie.

Conclusie

Het huis van de toekomst heeft veel zaken die we vroegen niet konden bedenken:

  • Handzender voor luiken
  • Slimme koelkast
  • Permanente internetconnectie
  • Slimme thermostaat
  • Slimme telefoon

Deze dingen en meer maken het dagelijks leven gemakkelijker in termen van communicatie, maar ze leiden ook behoorlijk af van de alledaagse communicatie en het pakken van rustmomenten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden