Makelaar meijer

Hét stappenplan voor het indelen van een complete woonkamer

Geplaatst op

Een van de belangrijkste woontrends van de laatste jaren is om meer ruimtelijkheid te creëren in de woningen. Het is daarbij gebruikelijk om “overbodige” tussenwanden weg te halen, zodat je in één oogopslag de woonkamer, eetkamer en keuken kunt zien. De vraag is echter hoe je begint om zo’n open ruimte in te richten. Voordat je alle meubels koopt is het goed om een plan te maken. Krijg een idee van de stijl en sfeer die je wil creëren en maak een visualisatie. Zo weet je zeker dat je de ideale kamer kunt inrichten. We hebben een viertal stappen beschreven die je hierbij helpen.

Stap 1 – Start met een plan

Om inspiratie op te doen is het goed om diverse website met woontips langs te gaan en interieurgidsen door te kijken, om de look te kiezen waar je voor wil gaan. Als je gaat voor een gecombineerde eet- en woonkamer met een connectie naar de keuken heb je een groot aantal meubels nodig. Het is goed om alvast een lijst op te stellen van meubels die je sowieso wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hoekbank met een poef, eetkamerstoelen met of zonder armleuning, een tafel of tv meubel voor in de woonkamer en een eettafel. Idealiter kijk je bij winkels waar je een volledige inrichting kunt kopen, zoals Furnihaus.nl. In dat geval is het namelijk makkelijker om een volledige kamer voor je te zien.

Stap 2 – Denk goed na over je eigen levensstijl

Als je een grote kamer inricht, moet deze jouw (gewenste) levensstijl kunnen faciliteren. Zoals eerder gezegd is het gebruikelijk om een zitgedeelte, eetgedeelte en entertainmentgedeelte te combineren. Met kleine kinderen in huis heb je rekening te houden met de vrije ruimte op de vloer waar ze op kunnen spelen. De stijl van de meubels moet ook reflecteren wat je zelf prettig vindt, al is het goed om de meubelstijlen van de gedeeltes op elkaar af te stemmen.

Stap 3 – Definieer de gedeeltes

Hoewel je een open sfeer wil creëren, om voor die extra ruimtelijkheid te zorgen, is het vaak prettig om visueel een idee te krijgen hoe de verdeling is van de verschillende delen in je woonkamer. Dit kan je heel subtiel doen door middel van verschillen in kleur en de positionering van bepaalde meubels. Explicieter kan het ook door te kiezen voor een andere vloerbedekking. Ga aan de slag met pen en papier en teken de ruimte van boven. Ga schuiven met meubelstukken en bepaal voor jezelf de ideale indeling van de ruimte.

Stap 4 – Sla je ideeën op, wellicht voor later

Hoewel je de ruimte altijd wil inrichten voor een langere periode, is het mogelijk dat je na een tijdje toch weer wil gaan schuiven. Het is dan ook goed om alle schetsen en indelingen te bewaren, zodat je later eenvoudig terug kunt kijken naar de eerdere ideeën.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden