Makelaar meijer

Hoe belangrijk is water in huis?

Geplaatst op

In deze blog gaan we het hebben over de rol van water in een huis. We weten allemaal hoe belangrijk water is, maar beseffen ons misschien niet de grote rol die het speelt in een (nieuw) huis. We bekijken ook wat nieuwe trends omtrent water, die jou kunnen inspireren om mee te nemen bij het kiezen van een nieuw huis.

Schoon drinkwater

Nederland is een van de landen met het schoonste drinkwater. We begrijpen hoe belangrijk water is en waarom iedereen toegang moet hebben tot schoon drinkwater. Hier is Nederland vrij uniek in. Wanneer je naar andere landen gaat zul je merken dat het water hier anders smaakt: soms beter, maar vaak een stuk slechter. In sommige landen kun je niet eens drinkwater uit de kraan krijgen en moet je alsmaar flessen water halen uit de supermarkt. Tijdrovend, niet praktisch en ook nog eens slecht voor het milieu dankzij al het plastic dat gebruikt wordt voor waterflessen. Ondanks dat het Nederlandse drinkwater al vrij goed is, kan het beter. Met een waterontharder van https://www.waterontharder4u.nl/ zorg je ervoor dat het water niet verkalkt en zeer zacht blijft. Dat Nederland uniek omgaat met drinkwater blijkt ook maar weer eens uit onze toiletten.  In Nederland gebruiken we namelijk schoon “drinkwater” om de WC door te spoelen. Dit komt omdat we zo efficiënt water filteren dat we het voor meerdere dingen kunnen gebruiken dan alleen de kraan. 

Verwarming

Water zorgt er ook voor dat we warme voeten hebben in de winter. Er zijn inmiddels aardig wat alternatieven, maar water werd bijna altijd ingezet ter verwarming van de vloer. Naast vloerverwarming, vloeit er ook water door de radiatoren die onze huizen verwarmen. 

Trends rondom water

Wat we de laatste jaren steeds meer tegenkomen zijn waterval-muren. Deze muren zijn bedekt met een continue stroom van water: zeer rustgevend maar niet goed voor de blaas. Een waterval in huis heeft wel wat unieks. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden