Nederlanders worden vaak als gierig gezien, omdat ze op de kleinste dingen willen besparen en voor de kleinste dingen een tikkie sturen. Wat veel Nederlanders niet weten of doen, is het besparen op inboedelverzekeringen. We nemen je mee in de wereld van inboedelverzekeringen en proberen je tips te geven om in deze coronatijd het een en ander te kunnen besparen.

Sluit niet meteen een verzekering af bij je hypotheekverstrekker

Mensen hebben de neiging om een huisverzekering af te sluiten met hun hypotheekverstrekker voor het gemak, maar ook omdat zij claimen met een combikorting altijd voordeliger te zijn. Echter, vaak zijn er goedkopere aanbiedingen beschikbaar als je zelf op onderzoek uit gaat. Zo zijn er verzekering vergelijkers, ook voor inboedelverzekeringen, waar je eenvoudig de voordeligste uitzoekt.

Overzie de soorten dekking: welke heb je écht nodig

Je krijgt vaak wat je betaalt en nadenken over de aanvullende dekkingen kan je geld besparen. Bijvoorbeeld, als je in een flat woont op de bovenste verdieping, dan heeft het weinig nut om in je inboedelverzekering ook je tuin te dekken. Wees realistisch over de dekking die je nodig hebt, maar pas op: verzeker je niet te weinig. Je zult er later voor moeten betalen als je een claim moet indienen als het wél misgaat.

Installeer inbraakbeveiliging

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook kortingen kunt krijgen door je woning te verbeteren. Dit helpt niet alleen de waarde van je woning te verhogen, maar het levert je dus ook kortingen op. Laat bijvoorbeeld inbraakbeveiliging installeren door een professioneel bedrijf. Als je kunt aantonen dat je woning extra veilig is geworden, dan levert dit bij sommige verzekeraars korting op de inboedelverzekering op.

Betaal je inboedelverzekering in jaartermijnen

Betalen in maandelijkse termijnen kan handig zijn, maar het is bijna altijd duurder omdat verzekeraars vaak extra administratiekosten boven op de premie in rekening te brengen. Vraag je verzekeraar naar de mogelijkheden.