Makelaar meijer

Hoe bouw je een man cave?

Geplaatst op

Ben jij een man die graag vrienden over de vloer heeft, of vind je het gewoon fijn om soms helemaal alleen te zijn? Dan is een man cave de ideale hide out voor jou. Niet alleen zul je meer privacy hebben; je vrouw en kinderen zullen je er ook nog eens dankbaar voor zijn. In deze blog gaan we bespreken hoe je een man cave maakt.

Kies de ruimte

Het woord cave betekent eigenlijk grot. Er zijn man caves die de kelder bezetten, maar er zijn ook man caves binnen een kamer van het huis of die buiten staan als een soort schuur. Het voordeel van het buiten hebben staan van de man cave is dat je meer privacy hebt, en dat het huis minder snel last heeft van je lawaai. Het voordeel van een man cave binnen in het huis is dat je geen aparte elektriciteit- of wateraansluitingen hoeft toe te voegen.

Bespreek het

Bespreek het bouwen van de man cave met je partner. Zeg waarom jij het nut ervan inziet en benoem de voordelen die jij en je partner eruit zullen halen. Als je partner het niet eens is, probeer dan te onderhandelen. Je kan bijvoorbeeld voorstellen om je partner een kamer in het huis te laten inrichten naar zijn/haar wensen. Zo blijft de verdeling van het huis in evenwicht, en kan je partner ook zijn of haar hobby beoefenen in hun ruimte.

Bouwen van de man cave

Ten eerst moet je ervoor zorgen dat je man cave goed geïsoleerd is. Met deze isolatie bedoelen we zowel de isolatie van warmte maar ook dat van het geluid. Gebruik voor isolatie van de warmte materiaal als glasvezel en voor het binnen houden van het geluid noppenschuim. Je wilt namelijk niet dat je klachten krijgt van je partner of de buren tijdens je poker- of voetbalavond.

Kies een stijl

Kies een bepaalde stijl voor je man cave. Je stijl hangt af van wat je van plan bent te doen in deze ruimte. Is het voor jou een ruimte waar je gewoon kan zitten en wat biertjes kan drinken met je vrienden, dan is een industriële stijl misschien wat voor jou. Hang dan bijvoorbeeld steigerbuizen aan de muren en zorg ervoor dat de basis van veel meubilair is gemaakt van staal of hout. Als je er meer een bioscoop van wilt maken verf dan de kamer met een donkere kleur en zorg ervoor dat de banken in de kamer zo comfortabel mogelijk zijn. Als het meer een hobbykamer wordt maakt de stijl niet zoveel uit, de prioriteit voor een hobbykamer is namelijk dat hij gewoon praktisch is.

Extra’s

Als je de stijl van je man cave hebt gekozen, kan je nu gaan denken aan de puntje op de i; de extra’s. Je kan het namelijk leuk maken door middel van neon lichten of borden aan de buitenkant. Dit soort dingen typeren een man cave en zijn dus ook zeker leuk om toe te voegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden