Makelaar meijer

Hoe creëer je een huis met een warme uitstraling?

Geplaatst op

Een huis is pas een thuis als er warmte en sfeer in komt. In vele films zoals, Something’s Gotta Give, Father of the Bride, The Holiday en nog veel meer weten ze dit altijd perfect te bereiken. Voeg daar in de winter nog een extra dekentje en een kop warme chocomelk met slagroom aan toe en het beeld en de sfeer zijn perfect. Maar hoe creëer je een huis met een warme, gezellige en sfeervolle uitstraling? Lees onderstaande tips.

Kies een warme kleur verf

Voor meer sfeer en warmte kies je een verfkleur met een warme ondertoon. Vermijd kleuren met een koele ondertoon, zoals grijs.  

Gebruik hout

Hout verwarmt een kamer. Hout kan terugkomen in verschillende voorwerpen, zoals een hardhouten vloer, houten meubels, een houten keukenblad, een dressoir of salontafel. Let er wel op dat het hout met elkaar matcht en je niet te veel hout gebruikt! Anders krijg je een skihut idee. 

Kleedjes

Door het kiezen van het kleed dat bij jouw huis en smaak pas creëer je erg veel sfeer. Je breekt de eentonigheid van de vloer een beetje en kiest een stof en een patroon dat past bij jouw smaak, waardoor je ook meer persoonlijkheid in je huis brengt. 

Textuur

Om de eentonigheid te breken is het slim om gebruik te maken van texturen. Gebruik kleden, gordijnen, dekens, kussenslopen en kunst voor de afwisseling van materialen, stoffen en patroontjes. 

Meng oud met nieuw

Allemaal nieuwe meubels ziet er natuurlijk strak uit, maar om echt karakter in je huis te brengen raden we aan om vintage of antieke stukken in je interieur op te nemen. Dit hoeft uiteraard niet meteen een groot voorwerp te zijn, maar kan een kleine accessoire zijn. Of maak een uniek meubelstuk door deze zelf te maken! 
Voor persoonlijk interieuradvies deel ik graag mijn tips! Ga langs kleursfeer.nl voor het beste kleur- en interieuradvies. Zo krijg je gegarandeerd sfeer in huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden