Makelaar meijer

Hoe helpt een makelaar bij de verkoop van je woning?

Geplaatst op

Een huis verkopen en daarbij de geschikte prijs ontvangen is niet eenvoudig. Hoewel je soms weinig moeite hoeft te doen om een woning te verkopen, bijvoorbeeld vanwege een goede locatie en een enorm grote vraag, is het in sommige situaties nodig om op te vallen en potentiële kopers te overtuigen wat de voordelen van de woning zijn. In deze blog kijken we naar een aantal zaken die makelaars gebruiken om dit te realiseren.

Het begint met het netwerk

Een belangrijk voordeel dat makelaars vaak hebben is het uitgebreide netwerk in de regio. Stel je wil je huis verkopen in Den Haag. Een goede makelaar in Den Haag kent de woningmarkt in die regio als geen ander en ook de mensen die in de regio wonen. Dit netwerk wordt op de hoogte gehouden van wat er gebeurt in de wijk op het gebied van wonen, bijvoorbeeld door middel van nieuwsbrieven of via hun socialmediakanalen. Op het moment dat je je woning wil verkopen, zal deze makelaar dat netwerk en die socialmediakanalen inschakelen om het netwerk op de hoogte te stellen van jouw woning. Goed foto’s zijn hier natuurlijk enorm van belang bij, daarom hebben makelaars contacten met fotografen die je woning perfect weer kunnen geven. Het is ook mogelijk dat ze binnen hun netwerk al meteen geschikte kandidaten op het oog hebben die ze wat directer kunnen contacteren. Dit soort zaken maakt het verkoopproces een stuk sneller!

Bezichtigingen – al dan niet virtueel

Een ander belangrijk instrument dat makelaars gebruiken om je woning te verkopen voor de juiste prijs is het opzetten en coördineren van bezichtigingen. Tijdens een open huis of bezichtiging is de makelaar aanwezig om geïnteresseerden alles te vertellen wat je woning zo geschikt maakt. Hier kunnen ze ook al een indruk krijgen waar kopers op letten of misschien over vallen. Daardoor kunnen ze tips geven over mogelijke werkzaamheden in huis om het nog aantrekkelijker te maken voor de verkoop.

Een van de tools die makelaars tegenwoordig steeds meer gebruiken om potentiële kopers de woning te laten zien is de virtuele tour. Hierbij maken ze door middel van speciale camera’s een model van de woning en dat plaatsen ze op hun eigen website en social media. Zodoende kunnen geïnteresseerden online al een veel beter beeld krijgen van de woning.

Ondersteuning bij proces

Naast het feit dat er een geschikte koper gevonden moet worden, is het verkopen van je huis ook een administratief intensieve taak. Een makelaar neemt zaken zoals het regelen van een taxatierapport uit handen en ondersteunt je bij het hele proces, tot aan het moment van passeren bij de notaris. Zo weet je zeker dat aan alles gedacht wordt en je niet voor onverwachte zaken komt te staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden