Makelaar meijer

Hoe je de perfecte tuin kunt creëren

Geplaatst op

Na een verhuizing start je meestal met de inrichting van het huis. Als binnenshuis alles op orde is, komt de tuin aan de beurt. Maar hoe ga je dit aanpakken? Met deze stappen maak jij je perfecte tuin.

 

Een nieuwe tuin inrichten kan een hele klus zijn. Het ideale seizoen om met de tuin aan de gang te gaan is de winter, want dan staan de meeste bloemen en planten in slaapmodus. Toch kan het zeker helpen om in de zomer alles eens in volle bloei te bekijken, zodat je weet wat je uitgangspositie is. Hier gaat natuurlijk tijd overheen, dus je kunt ook best meteen aan de slag.

 

Inspiratie

Laat je voordat je aan de slag gaat eens inspireren door alle mogelijkheden, zowel qua soorten bloemen, planten en bomen als de mogelijke materialen. Struin eens rustig door een tuincentrum of blader eens een aantal tuinmagazines door om inspiratie op te doen. Bedenk al wel wat voor soort tuin je wilt hebben, wil je een groot terras om prettig te kunnen zitten of gaat het je erom om een mooie, groene omgeving te creëren?

 

Indelen en kiezen

De volgende stap is het bepalen van de benodigde materialen. Waar komen schuttingen, graszoden, stenen en eventuele opslagplaatsen of tuinhuisjes. Bepaal hoe je de tuin gaat indelen. Hou vooral rekening met zon en schaduw en bedenk je dat bomen en planten soms nog aanzienlijk zullen groeien. Alles draait om een goede balans in de tuin, niet alleen qua indeling maar ook qua materialen.

 

Aan de slag

Als je goed hebt nagedacht over een concept is het tijd om alle materialen te gaan bestellen. Bekijk waar je je hekwerk, planken, stenen en planten voordelig kunt aanschaffen en let ook op de levertijden, zodat je alles tegelijkertijd in huis hebt om aan de slag te gaan. Uiteraard kan een tuinhuis of blokhut later worden geleverd, aangezien deze alleen geplaatst hoeft te worden.

 

Handen uit de mouwen… of niet

Uiteraard kun je zelf aan de slag met de tuin. Zo heb je alles in eigen hand. Maar als je nog wat budget over hebt na het kopen en inrichten van je huis, kan het heel aantrekkelijk zijn om een hovenier in te huren. Zo weet je zeker dat alles op een professionele geplaatst en gepland wordt en is er een grotere kans dat het eindresultaat aansluit bij wat je van tevoren bedacht had.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden