In elke badkamer vind je wel een spiegel. Er is geen onderdeel van de ruimte die zo bepalend is. We geven je een aantal ontwerp ideeën om jouw ideale badkamer te creëren.

Bepaal je spiegelframe

Het frame om je spiegel is heel erg bepalend voor de uitstraling van je spiegel. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Met een smal, wit frame creëer je een schoon en onopvallend object. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een frame in barok stijl, of een breed gekleurd frame. Op deze manier wordt je spiegel echt het middelpunt van je badkamer.

Verschillende vormen

Als je voor meerdere spiegels kiest, lijkt het voor de hand te liggen om meerdere soortgelijke varianten te kiezen. Door juist tegengestelde of contrasterende vormen aan de muur te hangen, creëer je een unieke uitstraling. Het geeft een badkamer net wat meer persoonlijkheid.

Minimalistisch

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een minimalistische stijl in hun huis. Ook in de badkamer kun je kiezen voor een spiegel die daarbij aansluit. Door een standaard rechthoekige of ronde spiegel met minimaal frame te kopen sluit dit onderdeel naadloos aan bij je ontwerp.

Ga voor kleur

Als de spiegel het pronkstuk van je badkamer moet worden, beken dan kleur. Kies voor een breed  frame met heldere, felle kleuren. Kies voor contrasterende kleuren voor extra uitstraling, ga voor complementerende kleuren als je de spiegel niet te dominant mag zijn in de ruimte.

Klassieke spiegels

Voor een warme, klassieke uitstraling hoort er een antieke spiegel in je badkamer te hangen. Kenmerkend voor deze variant is de oudere, imperfecte uitstraling. Het frame is vaak wat sporen van gebruik of de tijd, wat juist de rustieke en karaktervolle ambiance geeft.  

Sculptuur

Als je toch iets kunstzinnigs in je badkamer wilt zonder een kunstwerp neer te zetten, kies dan voor een sculpturen frame. Door de bijzondere vormen van het frame wordt de spiegel echt de blikvanger van de ruimte. De echte artistiekelingen kunnen het frame naar eigen inzicht creëren.

Vergulde spiegel

Voor een chique uitstraling, of simpelweg wat bling bling in je badkamer, kies je voor een vergulde spiegel. Deze variant zorgt voor wat warmte en geeft een elegante ambiance aan de ruimte. Het is dus ook heel goed toe te voegen in een basis badkamer.

Spiegelmuur

Sta je in de winkel en weet je het echt niet meer? Een muur van spiegels geeft een prachtig effect. Het vergroot de ruimte en door de weerkaatsing van het licht is je badkamer meteen een stuk lichter.

Nog niet genoeg inspiratie? Bezoek eens een showroom. Voor sanitair in Haarlem of Amsterdam kun terecht bij Ton Scholten in Uitgeest.