Makelaar meijer

Hoe kom je van de kalkaanslag af in je douche, keuken of toilet?

Geplaatst op

Waar water stroomt, ontstaat na verloop van tijd kalkaanslag. Dat is niet gek aangezien het water dat uit de leidingen komt vaak veel kalk heeft. Dat is overigens niets onnatuurlijks aangezien kalk een natuurlijk mineraal is. Toch kan kalk nare effecten hebben op de minder natuurlijke materialen die we vaak vinden in onze keukens, badkamers en toiletten. Als je nu eenmaal kalkaanslag hebt, dan wil je natuurlijk graag weten hoe je hier vanaf kunt komen. In deze blog helpen we je een handje op weg. Lees hier onze tips om af te komen van je kalkaanslag in je badkamer, toilet of keuken.

Tip #1: Neem een waterontharder

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je op langere termijn ook geen last zult ondervinden van kalkaanslag, is door een waterontharder aan te schaffen. Dit apparaatje zorgt ervoor dat de kalk uit het leidingwater wordt gefilterd waardoor er minder kalk in het water overblijft dat uiteindelijk uit de kraan stroomt. Dat betekent dat er dus minder kalk uit de kraan komt waardoor er minder kalkaanslag kan zijn. Een waterontharder hoeft geen rib uit je lijf te zijn. Je kunt voor heel schappelijke prijzen genieten van een kalkvrije keuken, badkamer en toilet. Wij adviseren in het bijzonder de website van wateronthardervergelijker.com.

Tip #2: Kies voor ander sanitair

Een van de redenen waarom kalkaanslag zo goed te zien is in sommige gevallen, is vooral omdat de waterdruppels opdrogen op roestvrijstalen materialen. De meeste kranen, douchekoppen, douchestangen, fonteintjes, etc. zijn gemaakt van rvs. Dat is een ¨kleur¨ waar kalkaanslag erg duidelijk op te zien is. Als je daarentegen kiest voor een sanitair van een andere kleur, dan kun je ervoor zorgen dat je de kalkaanslag stukken minder ziet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wit sanitair. Dat betekent dus een witte douchekop, witte douchestang, witte kraan, etc. Dat geeft je badkamer, toilet of keuken ook nog een bijzondere uitstraling bovenop het feit dat het stukken schoner oogt zonder al die kalkaanslag! 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden