Er zijn gelukkig een aantal dingen die zelf kun doen om je woning een stuk veiliger te maken. Tips die niet veel hoeven te kosten, kunnen je veel geld besparen, gewoon simpelweg door hiermee een inbraak af te wenden. In deze blog geven we je een aantal tips waardoor ook jij je woning kunt beveiligen tegen inbrekers. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Nieuwe sloten

Veel inbrekers hebben slimme manieren om inferieure sloten open te maken:

  • Een boor in het slot boren zodat het slot kapot springt
  • De deur open maken met een creditcard (flipperen tot het slot openspringt)

Wat je daar aan kunt doen?

Plaats een nieuw slot als voorzorg, bijvoorbeeld een veiligheidscilinder waar geen boor in gedraaid kan worden (kan dit wel dan springt het slot open). Of plaats een meerpuntslot. Dat is een slot waarmee je een deur op meerdere plekken kunt dichtdraaien; met één sleutel draai je dan twee of meer sloten dicht.

Check de achterdeur

Wat bij een voordeur belangrijk is, is ook van belang voor de deur aan de achterzijde van het huis. Check of de sloten op orde zijn en denk ook aan dievenklauwen. Dat zijn haken die je dicht kunt doen aan de binnenzijde van de deur. Doe ze zeker dicht!

Verlichting en camera

Met een verlichting die met een bewegingssensor aanspringt en een beveiligingscamera buiten, is het mogelijk om een systeem te maken wat inbrekers afschrikt en tevens hun illegale praktijken vastlegt.

Andere maatregelen

Er zijn ook niet-technologische maatregelen die je kunt nemen om inbrekers te weren:

  • Vraag je buren om de gordijnen open en dicht te doen
  • Leg geen waardevolle spullen zoals laptops in het zicht
  • Laat de post uit de brievenbus halen

Voorzichtigheid is ook een manier om je woning en je familie te beschermen.

De blik van de beveiligingsexpert

Soms kan het zo zijn dat je veel dingen over het hoofd ziet als het gaat om de beveiliging van je huis. Een expert heeft door zijn of haar ervaring een heel andere blik op de zaken. Laat je daarom adviseren door de expert bij uitstek: de slotenmaker.