Makelaar meijer

Hoe los ik een rioolverstopping op?

Geplaatst op

Het liefst maak je het nooit mee, maar wanneer het gebeurt kun je alle hulp gebruiken die er is: een rioolverstopping. Het is niet altijd meteen vast te stellen of het gaat om een verstopping in je sanitair of dat het echt om een rioolverstopping gaat. We leggen daarom graag het verschil uit, zodat je nu of straks in ieder geval weet wat je moet doen. In geval van een echte rioolverstopping raden we altijd aan om de riool ontstoppen specialist in Amsterdam in te schakelen.

Zo weet je of het gaat om een rioolverstopping

Zonder de vaststelling of het daadwerkelijk gaat om een rioolverstopping kun je de volgende opties alvast uitproberen. Zorg dat je een pak met soda in huis haalt en gooi dit gezamenlijk met heet water je afvoer in. Voeg nog wat schoonmaakazijn toe voor een nog beter effect. Na 10-20 minuten spoel je dit voorzichtig na met gewoon water. Wanneer het water alsnog niet wegstroomt is het tijd voor de volgende stap.

In de badkamer kun je de afvoerput losmaken en naar boven halen. In deze filter zal hoogstwaarschijnlijk een berg haar en schimmel te vinden zijn. Zorg dus dat je over goede schoonmaak handschoenen beschikt. Maak de gehele afvoerfilter goed schoon. Het is even doorzetten tegen de stank. Na het schoonmaken kun je met wat water testen of alles weer goed wegstroomt. Mocht dit niet zo zijn dan kun je door naar de volgende stap.

Ga met een ontstopper de afvoer ontstoppen. Mocht de verstopping zich genesteld hebben vlak na de ingang van je afvoer dan heb je een grote kans van slagen. Mocht je na enkele minuten geen effect hebben dan zit de verstopping toch echt dieper.

Schakel altijd de specialist in

Het probleem zit dus dieper in je leidingen. Je kunt in dit geval spreken van een echte rioolverstopping. Schakel in dit geval altijd de specialist in. De loodgieter beschikt over het juiste gereedschap om dieper in je leidingen te komen en de verstopping op te sporen. Het ontstoppen is dan ook vaak snel geklaard.

Hoe voorkom je een rioolverstopping?

Een rioolverstopping wil je absoluut liever voorkomen dan oplossen. De meeste personen beseffen vaak ook niet hoe gevoelig leidingen kunnen zijn voor verstoppingen tot ze er een zelf hebben meegemaakt. Maak dus verstandig gebruik van de volgende rioolverstopping preventietips:

  • Zorg dat je minstens 1x in het halfjaar je afvoerfilters goed reinigt. Spoel dit eventueel na met wat Soda en schoonmaak azijn.
  • Gebruik een wc waar het voor bedoeld is. Gooi dus geen producten met volume zomaar je afvoer in. Voorbeelden zijn: overtollig gebruik van wc-papier, luiers, tampons, etensresten en andere vormen van afval.
  • Laat je vaat- en wasmachine af en toe op 90 graden programma draaien. Zo bestrijd je zeepresten en andere vetten in je leidingen bestreden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden